Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

104 gösterim
Doktor bey yeniden merhaba, benim kafama bir soru takıldı ve en çok size güvendiğim için direk sitenize girdim.Keşke aynı kentte ikamet etseydik.Eşimin varikosel ameliyatını siz yapmış olsaydınız. Saolun okadar aydınlattınızki bizi şuana kadar. Allah hastalarınızın başından eksik etmesin sizi. Hocam sorum eşimin doppler tetkiki ile ilgili aynen yazıyorum
Sağ epidim başında 4mm çapında kist izlenmiştir. Sol pleksus panfiniformis ven çapı istirahatte: 2,5mm valsalva ile 2,8mm ölçüldü. Reflü saptanmadı.Sağ pleksus panpiniformis ven çapı istirhatte : 2,1 mm valsalva ile 2,3 mm ölçüldü.Reflü saptanmadı.
Sonuç: sol grade 1 varikossel sağ epidim başında kist
Hocam sol grade 1 varikoselmiş eşim bildiğim kadarıyla varikoselin en düşük derecesi ancak sperm değerlerinde hareketlilik çok düşük ve %94 şekil bozukluğu var acaba düşük dereceli varikosel bukadar tahribat yapabilir mi? bir de bu tahribatın sebebi kist olabilir mi acaba? doktorumuz kistin üzerinde durmadı ama benim için sizin cevabınız çok önemli hocam saygılar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kistin sperm üzerine etkisi yoktur. Grade 1 spermi bu kadar bozmaması lazım. Demek ki başka sebeplr olabilir.
Hareket yavaşlığı ve şekil bozukluğu sebeplerini tekrar gözden geçirmek lazım. Siğara, radyasyon, kullanılan ilaçlar etkili olabilir. Bunlar bilinen birde bilinmeyen bir çok sebep vardır.
Sperm ahreketini artırıcı ilaç kullanırsanız durum biraz daha iyi olabilir. Birazda zaman akışına bırakmak galiba en iyisi.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...