Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

154 gösterim
Merhabalar efendim;

Ultrason raporum:

•sağ testis intraskrotal yerleşimli olup boyutları 48x30x22 mm olarak ölçülmüştür,testis parankimi homojen görünümde olup parankim içerisinde belirgin sınır veya ekojenite farkı gösteren solid ya da kistik nodüler lezyon saptanmamıştır.sağ epididim boyut ve ekojenitesi normal sınırlardadır.

•sol testis intraskrotal yerleşimli olup boyutları 43x28x21 mm olarak ölçülmüştür,testis parankimi homojen görünümde olup parankim içerisinde belirgin sınır veya ekojenite farkı gösteren solid ya da kistik nodüler lezyon saptanmamıştır.sağ epididim boyut ve ekojenitesi normal sınırlardadır.

•Renk modunda yapılan incelemede; dominant peritestiküler ven çapı valsalva öncesi 2.1 mm valsalva sırasında 2.1 mm ,solda valsalva öncesi 2.2 mm valsalva sırasında 2.2 mm olarak ölçülmüş olup valsalva manevrası esnasında reverse akım saptanmamıştır.

efendim benim sağ testisimde 3 aydır bir tatsızlık var ağrı diyemem ama bazen orta derecenin biraz altında agri olabiliyor bu tatsızlığın ikinci haftasında doktora gittim doktor el muayenesi yaptı anormal bisey yok dedi ben sağ testisimin üst kısmında nohuttan küçük bir kitlenin elime geldiğini belirtince önemsizmiş gibi bir kistin var dedi,gittim garanti olması icin ultrason çektirdim o doktorda bisey göremedi hicbirsey yok dedi diğer doktorun küçük bir kistin var dediği noktayı özellikle gösterdim ve doktorun kist olduğunu söylediğini söyledim oraya tekrar baktı yok dedi ultrason sonucunu uzman doktora tekrar götürdüğüm zaman 5 saniye bile bakmadı zaten en güvenilir sonucu ultrason verir bisey yok geçmiş olsun dedi,

Ultrason raporumun aynısını yukarıya yazdım beni cok rahatsız eden bisey yok ama sağ testisimde biseylerin iyi gitmediğini hissediyorum sol testisim gibi degil belki psikolojikte olabilir ama dediğim gibi sağ testisimin tepe kısmında sanırım epididimin Altında elime gelen bir kitle var sizce ultrasonun bir kisti görememesi gibi bir durum söz konusu olur mu? Veya başka ne olabilir ,iltihaplanma epididimit,orsit vb hastalıklar olabilir mi ? Eger onlar olsaydi ne kadar agri olurdu? Cok korkmalı miyim?

Birde sanırım normalde sol testis daha büyük ve daha sarkık olur deniliyor benimkinde sağ daha büyük ve daha asagida daha da korkutucusu eger yanlış hatırlamıyorsam bende önceden sanki sol daha asagida diye hatırlıyorum
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Antalya,25,bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Not: Çok uzun yazmışsınız. Uzun yazıları okumuyorum/okuyamıyorum. Neden böyle? Nedeni yazma kurallarında var, oradan okuyubilirsiniz.
Soru yazma ve soru sorma kurallarını okumadığınızı gösteriyor.    
https://www.dralihatay.com/soru.html    
Yazınızı kısaltır 5 satırı geçmeyecek şekilde az ve öz yazarsanız emin olun size hemen cevap yazacağım. (Tahlil ve tetkik raporl yazılarını tolere edebilirim.)

Bu şekilde uzun yazarsanız cevap alamayabilirsiniz.    
   
Emeğinizi ziyan etmemek için cevabımı soru başlığına göre yazayım.  
Raporu HIZLI RESİM sitesine yükleyip bana linkini verin. BU hem sizin hem benim için uygun olur.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...