Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

90 gösterim
Hocam öncelikle merhabalar sizi bayağıdır takip ediyorum. Hem üroloji alanında hem de islami anlamda bizi bilgilendiriyorsunuz, Allah razı olsun. Benim aklıma bir soru takıldı. Sorum biraz uzun olduğu ve internette de tam bir cevap bulamadığım için size güvenerekten bir soru sormak istiyorum.
Hocam mesela iki insanı ele alalım. Birincisi bir müslüman hayatı boyunca Allah'ın  haram kıldığı şeylerden uzak duruyor(örn:zina) ve her insan gibi hayatı sona eriyor.
Diğer tarafta da bir müslüman var fakat zina etmiş ve her türlü pisliği yapmış. Ama sonunda pişman olup tövbe etmiş. Allah da bunu kabul etmiş, günahları affolmuş.

Hocam şimdi merak ettiğim şu:
Allah şüphesiz tövbe edenleri sever, onları affeder. Ama hiç büyük günah veya haram işlememiş biri ile çok günah işleyip pişman olan ve tövbe eden birinin durumu aynı mıdır, farklı mıdır? Cennete girerse derece olarak üstünlük olur mu? Çünkü günahkar her türlü şeyi yapmış, yaşamış ama tövbe ettiği için her şeyden muaf olması ve bu iki kişinin durumlarının eşit sayılması, hiç haram işlemeyene göre haksızlık olur. Şahsen ben tüm bu amellerimize göre cennette derecelendirileceğimizi düşünüyorum adalet olması açısından. Allah'ın adaletinin de zaten kusursuz olduğunu düşünürsek böyle gibi geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim hocam. Ben böyle sürekli sorgulayarak evreni Allah'ı daha iyi anlamaya çalışıyorum ve sonunda da aklımdaki soru işaretlerini gidererek araştırarak bunları mantığıma oturtuyorum bir şekilde çok şükür. Çünkü her şeyin mantıklı bir açıklaması var dünyada. Elbette ki her şeyin doğrusunu şüphesiz Allah bilir :)
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İzmir, 25,bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap

Murat Arkadaşım Merhaba.
Bu sorunuzun yeri burası değil. Sorunuz uroloji ile ilgisi yok. Sorunuzu tartışacak bir çok site bulabilirsiniz. Soru bizim şablona uymuyor. 
Ama Ramazan ayında olmamızdan dolayı bir defaya mahsus tolerans gösterebilirim. Ayrıca çok uzun yazmışsınız. Uzun yazıları okuyamıyorum. Yalnız Allah güç verdi nedense sizin yazınız okuyabildim. 

Diğer bir husus madem bana güvendiniz bu güveninizi sarsmamak için cevap yazacağım. Ama soru ve cevaplar yeni sorulara neden olur.. Nitekim bir arkadaş siz cevap vermeye kalkmış (Mehmet Arkadaş) siz kabul etmemişsiniz. Yani bu uzar gider sitenin amacını aşar. 

Sorunuzun cevabını internette bulamadığınız yazmışsınız. Her şey internette olmaz. Bu sorunun cevabını ben şimdi hatırlayamadığım bir kitapta okumuştum. Sizde kitapları araştırsaydınız belki bulabilirdiniz. Neyse gelelim sorunuza;

Hiç günah işlememiş bir adama hakkında bir şey demeyeceğim. O zaten tartışma konusu değil. Diğer adam her türlü günahı işlemiş ve tövbe etmiş öbür dünyada durumu nedir? Konu bu.
(Kısa yazıyorum.) Size iki örnek vereceğim gerisini siz anlayın.

1- Bir insan günah işleyince kalbinde bir kara leke olur. Tövbe etse bile bu kara lekenin izi kalır. 
Dolaysıyla bir nevi sicili bozuktur. İlk adam gibi olmaz. Günahları başkasını ilgilendiriyorsa mesela kul hakkın gibi tövbesi kabul edilse bile kul hakkı affedilmez. Hırsızlık, adam öldürme, hak yeme gibi. Ama içki içmiş, namaz kılmamış, oruç tutmamış bunları Allah affeder. Ama diğer günahlar kaldı. Bu günah hak sahibi helal etmedikçe adam kurtulamaz. Tamamen arınmış değildir. Cennete girse bile diğer adamdan bilmem kaç sene sonra girer, Cennetin en yüksek derecesine ulaşamaz. Gene diğer adamdan farkı ortaya çıktı. Bunlar 2. adam için kayıptır.

2- İnsanların en mükemmeli olan Ashabı kiram arasında bile fark vardır. Ashabı kiram Cehalet devrinde yapmış olduğu günahlardan İslama girince hepsi affedilmiştir. Mesela İslam öncesi Kız çocukları diri diri gömenler ve içki içenler (Örnek Hz. Ömer (R.A) İslama girince bu günahları affedilmiş ve tertemiz olmuşlardı. Ama Cahiliye döneminde hiç bir kötü bir şeye bulaşmayan biri (Örnek Hz. Ebu Bekir R.A) bir olur mu?
"Bende sonra peygamber gelseydi Ömer peygamber olurdu"  diyen Peygamberimiz Bu iki sahabi arsındaki farkı elbette biliyordu.
Şimdi cennetle müjdelenen bu iki sahabi arasında bir fark olmayacak mı?

Bunlar benim fikrim değil. Okuduğum kitapta ve bana mantıklı gelen düşüncelerdir. 
İslamiyet her şeye, her soruya cevap vermiştir. Çünkü Allah (C.C) "Dininizi tamam ettim" diyor.
Bilmediğimiz bir şey varsa bu olmadığından değil bizim bilmememizdendir. 
Dediğim gibi bunlar okuduğum kitapta geçen konu. Bunu yazan yazarda ilmi delillerini de sunuyordu. 

Uzatmaya gerek yok. Benim fikrim değil bildiğim, okuduğum budur. İslamiyette fikirlere bakarsa çıkmaza gireriz. Yeryüzünde 3 milyar inan varsa 3 milyar da fikir çıkar. o zaman filozoflardan farkımız kalmaz. Biz filozofların fikrine değil Kurana, hadise ve nakil bilgisine uyarız. (Ehli Sünnet ve'l Cemaat)
Kendinize iyi bakın. 
Lütfen bu mesaja cevap yazmayın
 

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...