Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

46 gösterim
Selamun aleyküm merhaba doktor amca. 10 seneden fazla süredir sitenizi biliyorum ve soru yazmasam bile bilgilenmek için arada bakıyorum, bilgileniyorum bu siteniz sayesinde. Soruma geçmeden önce Allah sizden razı olsun, size ve ailenize uzun ömürler versin, rabbim hakkıyla cennete girenlerden etsin sizi inşallah, sizi abim amcam olarak görüyorum ve seviyorum çok iyi insansınız

Öncelikle sormak istediğim sorular çok uzun olduğu için bir kısmını bugün, bir kısmını yarın, diğer kısmınıda öbür gün olmak üzere 3 gün arayla kısa kısa kurallara uygun şekilde soracağım hocam.

Doktor amca ben 2 sene önce doppler ultrason çektirmiştim, sol testis grade 2 sağ testis grade 1 varikosel çıkmıştı ve sperm değerleri normaldi. Ama son günlerde epididimoorşit iltihabı olduğumu düşünüyorum. Kısa ve öz 3 sorum var hocam.

1-Akut orşit ve akut epididimit iltihabı yani akut epididimoorşit teşhisi için skrotal renkli doppler ultrason ve el muayenesi yeterli olur mu? Yoksa idrar tahlili, kültürü std taraması ve kan tahlili şart mı? Başka şeyde gerekir mi?

2- Kronik orşit ve kronik epididimit iltihabında yani kronik epididimoorşit skrotal renkli doppler ultrason ve el muayenesinde belli olur mu? Yoksa kronik vakalardada idrar tahlili kültürü, kan tahlili şart mıdır?

3- Ben garanti olsun diye skrotal renkli doppler ultrason ve doppler ultrason ve de normal ultrason çektireceğim 3ünü de çektireyim diyorum ama sadece skrotal renkli doppler ultrason çektirsem yeterli olur mu tüm ultrasonların göstereceğini gösterir mi?

Diğer sorularımıda ertesi günler soracağım hocam.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Mersin 22

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Aleykümselam Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;

Faruk kardeşim uzun yazma alışkanlığınızdan vazgeçmeniz lazım. Önemli olan çok sru sormanız değil çok uzun yazmanız. Siz bunu yanlış anlıyorsunuz. Size daha öncede yazmıştım. Zaten sorularınızın hepsi bir birinin aynısı sadece biraz değiştirilmiş. Daha sonraki masajlarınızda yazınız 10 satırı geçmesin. Sebebi yazma kurallarında okuyun.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                     
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                      
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                     
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                      
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.
https://www.dralihatay.com/makaleler.html 
Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...