Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

92 gösterim
Merhaba Hocam.
2009 tanılı emes hastasıyım. Hastalığım sertleşememe ve sertlik sürdürememe renkli penil doppler yaptırdım
52/cm sol kovernöz arter sistolik akım hızı 20 dk sonunda sağ kovernoz arterde <5cm/sn solda 5-6cm-sn arasında olup arterial yetmezlik bulgu saptanmamış. Solda minimal venöz yetmezlik lehine bulgu saptanmıştır. Ereksiyon izlenmedi. Hocam 1.basamak oral tedavi 3 ay 20mg gün aşırı tadalafil aldım. sertlik oldu ancak zamanla vucut alıştı ve kaybodu 2. hiç boşalamadım ve his alamadım. Kalıcı tedavi olmadı 2.basamak papaverin istemedim. Kalıcı tedavi istediğimden eswt tedavisi 6 seans haftada 2 kez denedik. Eswt sonucunda : önceden 2014 ten beri sabah sertliği olmuyordu sabah sertliği başladı arada olmasada çoğunlukla oluyor ancak ilişki için gereken sertlik olmuyor hiç yok gün içinde de sertleşme olmuyor etkileşimde dahi - 2014 ten beri bu haldeyim.
bunlar dışında travmatik masturbasyon sendromum oldugunu ogrendim araştırmalarım sonucu. Ergenlıge girişim yataga surtunmek yoluyla başlamıstı. Oyle devam etmıstı cozumunu de ogrendım. Emes plaklarım omurilik ve beyincikte olup 4 yıl betaferon iğne kullandım.Sonra bıraktım fingya önerdiler henüz başlamadım. Bana Svf kok hucre - eswt - prp onerdiler bursada ozel bir hastane ameliyat ıstemedıgımden bılıyorum bunlar motor fonksıyonları tedavisi için değil kendim bırcok makale okudum doktor olmama ragmen 3. basamak ameliyat oncesı tedavileri istedigimden bu sekılde yaptılar sizce bu sorunu ilaçsız kalıcı nasıl aşarım ameliyattan korkuyorum. ama evlenmekte istiyorum. bana allah rızası ıcın  yardım edin ne yapmalıyım 2014 ten beri bu haldeyim
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Muğla-34/Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;

Sevgili meslektaşım; Sizdeki venöz kaçak sebebi büyük ihtimalle zamanında yapmış olduğunuz travmatik masturbasyona bağlı olmalı. Neyse olan olmuş. Venöz kaçak çok büyük değil. Venöz kaçağın tedavisi ameliyattır. İlaçla tedavi olmaz. Çünkü damar bozukluğudur. Sizdeki kaçak çok büyük değil. Belki zamanla düzelir. Takibi gerekir. Doktorunuzu takip edin.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                     
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                      
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                     
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                      
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.
https://www.dralihatay.com/makaleler.html 
Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...