Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

145 gösterim
Hocam merhabalar. Çok uzun bir soru olacak bunun için özür diliyorum fakat gerçekten çok zor durumdayım. Yaklaşık 3 hafta önce sağ testisimde sanki birisi elleriyle sıkıyormuş gibi bir his oluşmaya başladı ve bu his ağrıya dönüşmeye başlayınca Üroloji polikliniğine gittim. Burada elle muayenede herhangi bir sorun çıkmadı ve varikosel şüphesi nedeniyle Renkli Skrotal Doppler Us ultrasonu verildi ve ağrılar için de ağrı kesici verildi fakat kullandığım ağrı kesiciler bu süreçte hiçbir şekilde işe yaramadı. Bu süreçte verdiğim idrar tahlilleri ve kan tahlili temiz çıkarken, ilaçlı tomografide de herhangi bir problem çıkmadı. Ultrason sonuçlarında ise sol testiste varikosel başlangıcı sol tarafta ise kasık fıtığımın olduğu söylendi ben de bu doğrultuda Genel Cerrahi'den numara alıp muayene oldum fakat elle muayenede fıtığa rastlanmadı. Ultrason sonuçlarına göre 1-2 cmlik bir fıtığın olduğu ve ameliyata gerek olmadığı söylendi. Ağrıların nedeninin ise testislerde iltihap vb. bir durumdan kaynaklı olabileceği söylendi. Bunun üzerine farklı bir Genel Cerrahi doktoruna daha gittim ve o muayenede de aynı cevapları aldım fakat bu sefer kabızlık da başlamıştı ve kabızlık ilacı ile kas gevşetici ilaç verildi. Sonrasında yeniden bir ultrason çektirdim fakat bu seferki ultrasonda yalnızca varikosele bakıldı, fıtığın olduğu taraflara bakılmadı, Üroloji'ye sonuçları gösterdiğimde de sorunun fıtıktan kaynaklı olduğu söylendi. Bu süreçte yaşadığım en büyük sıkıntı sağ testise vuran ağrılar ve testistesi sıkışıklık hissiydi fakat artık bu sıkışıklık hissini mesanede ve penis kökünde hissediyorum. Öyle ki penisim ereksiyon olmadan bile eskiden dik dururken artık aşağıya eğik duruyor ve idrar başlangıcım eskisine oranla daha güçsüz oluyor, yine de idrarımı yapabiliyorum fakat idrar bitişinde sanki penis içinde idrar kalmış gibi bir hissiyat kalıyor ve hiç geçmiyor bu hissiyat. Ayrıca ara ara uyuşma veya peniste soğukluk hissi de oluyor. Ereksiyon olma konusunda bir problemim yok fakat en son 4 gün önce boşaldığımda hem peniste hem de mesane çevresinde çok ciddi bir yanma hissiyatı oldu ve saatlerce geçmedi. Bu gece de yattığımda sanki mesanem sıkışıyormuş gibi bir hissiyat oluyor ve maalesef uyuyamıyorum. Sadece bir kasık fıtığı bu kadar sıkıntı çıkartır mı ve bu mesane çevresindeki hissiyatın nedeni kullandığım kas gevşetici olabilir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İstanbul / 26 / Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap

Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;

 Çok uzun yazmışsınız. Uzun yazıları okumuyorum/okuyamıyorum. Neden böyle? Nedeni yazma kurallarında var, oradan okuyabilirsiniz.

Soru yazma ve soru sorma kurallarını okumadığınızı gösteriyor. .    
https://www.dralihatay.com/soru.html    
Tahlil ve tetkik rapor yazılarını tolere edebilirim
Bu şekilde uzun yazarsanız cevap alamayabilirsiniz.
    
Yazınızı kısaltır 5 satırı geçmeyecek şekilde az ve öz yazarsanız emin olun size hemen cevap yazacağım   
Emeğinizi ziyan etmemek için cevabımı soru başlığına göre yazayım.
 Pelvis ağrılarının nedeni çok fazladır. Araştırmak gerekir.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.
YAZILARIM ve MAKALELERİM:
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar; Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım. Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.
https://www.dralihatay.com/makaleler.html 
Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.



Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...