Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

67 gösterim
sayın hocam azosperm hastalarının en son çaresi olan kök hücreler insanda denenmeye başlamışmıdır..yurt dışında insanda denemeler varmıdır acaba...yıllardır hep haberlerde duyuyoruz ama bir sonuca ulaşamadı kök hücre...
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
TESE (Testisten parça alınması) yapılmış ve azoosperm teşhisi konulmuş hastalar için modern tıbbın son çalışmaları kök hücrelerinden sperm elde etmektir.
Bu çalışmaları en başta Amerika ve Japonya yürütüyor. Son çalışmalara göre farelerde yapılan deneylerde olumlu sonuçlar alındı. Fakat düşük oranı fazla olduğu için anlaşılan çalışmalar biraz daha devam edecek.
Yayınlardan ve katıldığımız kongrelerden edindiğimiz bilgilere göre bu çalışmalar 1-2 sene daha devam edecek.
Sonuç almak için modern tıbbın gayreti çok fazla. Çünkü bu çalışmaların sonucu hem insanlık hem parasal parasal rantı yüksek. Birçok firma sıraya girmiş çalışma sonuçlarını bekliyor. Olumlu sonuçlar mutlaka medyada ve insanlar arasında büyük yankı uyandıracak ve herkes duyacak.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...