Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

9,544 gösterim
Sayın hocam, öncelikle Allah sizden razı olsun. Ben yaklaşık 4 aydan beri penis ucunda sızlama ve damla hissinden muzdaripim. Geceleri idrara kalkma ve akıntı problemim yok. İdrar yaparken ciddi yanma sıkıntılarım olmuyor, fakat bazen idrar esnasında penis içinde kesik acısı hissi yaşıyorum. İdrardan sonra oturduğumda damla hissi yoğunlaşıyor. Boşaldıktan sonraki idrar da penis ucu sızlaması daha belirgin oluyor. Ayakta şikayetlerim azalıyor. Ereksiyon problemim yok, 2 günlük menide küçük silikonvari pıhtılar var, aynı gün ikinci boşalmada bu pıhtı azalıyor. Maalesef içimde bulunduğum ruh halimden dolayı cinsel isteksizliğim var. Eşime bir şey bulaştırma korkusuyla mastürbasyon yapıyorum. Nisan 2017 tarihinde şüpheli bir ilişkim olmuştu. Yaklaşık bundan 1 hafta sonra buna benzer şikayetlerim oldu. Yine akıntım yoktu. Doktora baş vurduğumda bana 3 gün iğne ve gece yatarken içeceğim su ile konsantre edilen bir ilaç vermişti. Bir süre Cipro 500mg ve Piyolaseptil 50mg kullandım ve 1-2 ay içinde geçmişti. Zaten o süreçte tövbe ettim ve bir daha böyle bir ilişki yaşamadım. 4 ay önce tekrar başladı (Ekim ortası) şikayetlerim aynı. 1 kutu Cipro ve Piyolaseptil kullandım fayda etmedi. 2 ayrı üroloğa gittim,testler yapıldı ve USG oldum. Sonuçları şu şekildedir;

11.11.2017: İdrar Kültürü: Üreme olmadı. Mikroorganizma görülmedi. PNL görülmedi.

                    Mycoplasma / Üreaplasma : Üreme olmadı.

6.12.2017 : İdrar testi : Dansite 1015 / PH5,5/Sarı/Berrak/Her sahada 1-2 Lokosit diğerleri Normal Kan testi PSA:1,65 ng/ml

19.12.2017 : İdrar Kültürü : Üreme olmadı.

            Koloni Sayısı (-) / Beta-Laktamaz (-) / Hastane Enf  (-) / ESBL (-) / Mycoplas. / Üreaplas.: Üreme olmadı.

                    Tam İdrar Tetkiki : Normal, sadece 1-2 Lokosit.

20.12.2017 :  Üriner USG incelemesi : Her iki böbrek normal ve lokalizasyondadır. Toplayıcı sistem dilatasyonu izlenmemiştir. Mesane duvarları düzenli görüntülenmiştir.Perivezikal yumuşak doku düzlemleri düzenlidir. Üreter distal uçları normal görüntülenmiştir. Prostat boyutları 43x29x30 mm, yaklaşık volümü 20 gr'dır. Parankimi homojendir.

    Hocam, her iki doktorda hiç bir ilaç vermedi. Ama benim sıkıntım devam ediyor. Bir ara Piyoloseptyl tekrar kullandım, çok hafif rahatlattı. Makatta ağrı da eklenince genel cerraha gittim. Kendisi muayene sonrasında normal olduğunu söyledi. Makat ağrılarım sanki biraz makat ile ilgili, ama sizlere belirtmek istedim. Zaman zaman apış aramda ağrılarda oldu ama dayanılmayacak kadar değil. Çok internet araştırdım, forumlara daldım ve umutsuzluğa kapılıyorum ve kendime Prostatit teşhisi koyuyorum.  Bel Soğukluğu,Klamidya gibi rahatsızlıklarım olsaydı bu testlerde çıkar mıydı? Sizlerden içimde günümün her anının çevreleyen sorular sebebiyle bulunduğum durumu aydınlatmanızı diliyorum. Saygılar.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Ankara-37 E

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar
Öncelikle Geçmiş olsun;

Not: Çok uzun yazmışsınız. Soru yazma ve soru sorma kurallarını okumadığınızı gösteriyor. 

Kısa öz yazmanızı istememin sebepleri:
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri şunlardır:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.  
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalara olacaktır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.  
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.  
4- Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz.
Soru sorma kuralları için şu linke bakın:  
http://www.dralihatay.com/soru.html 

Not: Beş satırlık sorunuzu sorarsanız hemen cevap yazacağıma emin olun

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
Bir "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM  
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar; 
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.  
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur. 

Bu konulara ulaşmak için aşağıdaki link adresini kullanın. 

Penis Boyu neden önemlidir? 
Genelev Gerçeği 
Varikosel ve tedavisi 
Masturbasyon zararlı mıdır? 
Erken Boşalma ve tedavisi: 
Sertleşme Sorunu ve Tedavisi 
Prostat iltihabı ve Tedavisi 
Homoseksüellik ve Eşcinsellik 
Porno ve zararları: 
Böbrek Hastalıkları 
Böbrek ve Oruç 
Tıbbi Sünnet ve Faydası 
İdrar kaçırma ve istibra 
Yukarıdaki konulara ulaşmak için alttaki linki kullanın

http://www.dralihatay.com/makaleler.html

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...