Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

865 gösterim
Merhaba sayın meslektaşım. Ankara'da büyük bir devlet hastanesinde görevli üroloji doktoru olarak size soru sorup gelen 2 hastanın yanlış bilgi sonucu size bu uyarıyı yazmak zorunda kalıyorum. İletişim kısmı yerine burayı kullanmanın daha iyi olacağını düşünerekten.

Sayın hocam, gelen 36 ve 22 yaşındaki hastam ''aşırı mastürbasyonu 3 ay kesin perhiz edin'' kelimeniz dolayısı ile şiddetli ağrı ve tam boşalamama (tıkanıklık) dolayısı ile tarafıma başvurmuş durumdadır. Bu konuda burada verdiğiniz hizmet ve bilgileriniz çok değerli ama el elden üstündür mantığına dayalı olarak hastalara 3 aylık perhiz önermenizin nedenini öğrenme şansım var mı?

Zira bu 3 aylık perhiz yabancı bir forumda ortaya atılmış olan ''yenilenme'' anlamına gelen NOFAP olarak ifade edilen bir konudan dolayı mı bu şekilde öneriyorsunuz bilmiyorum ama bu kadar uzun süre yerine sizden ricam hastaların bilgi seviyesinin yeterli olmaması dolayısı ile 1 ay olarak bu süreyi belirtirseniz daha iyi olabilir.

Teşekkürler, saygılar.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> ankara 48

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap

Sevgili meslektaşım.

Bu site rehberlik görevi yapan ve hastalardan hiç bir karşılık beklemeden sadece "Allah Rızası" için hizmet veren bir sitedir. Kimseye ilaç ismi vermediğimiz gibi tedavi de uygulamıyoruz. 
Gelelim istediğiniz bilgilere;
Masturbasyona 3 ay ara vermek ve bunu uygulamak hastanın tercihine kalmış Uygular veya uygulamaz kedinin bileceği bir şeydir. Ben yanlış bilgi vermiyorum sadece tavsiye.
Bu tavsiyeyide tecrübeye göre yapıyorum. bilimsel bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum.
Bu siteyi devamlı takip etseydiniz masturbasyona 3 ay ara verip fayda gören bir çok hastanın olduğunu görür teşekkür yazılarını okurdunuz. Elbette fayda görmeyenler olabiliyor. Sık ve zorlayıcı masturbasyona devam edip fayda görmeyenler mutlaka var. Hasta fayda görmemişse mutlaka uroloji uzmanına gitmesini yazımın en sonunda ilave ediyorum. 3 ay olmazsa 1 ayda 2 ayda fayda görenler de var. Kişiye ve penis hasara göre bu süre değişebilir. Ben süreyi geniş tutarak 3 ay diyorum Ama bu 1 ayda 2 ayda olabilir..
Zaten bu hastalara ayrı ayrı yazmıyorum şablon var onu kopy pasta yapıyorum.

Nofab masturbasyonu tamamen bırakma ve yapmamadır. Nofab yenilenme değil Fab bizdeki masturbasyonun argoudur. Nofap yapmamak veya sizin de dediğiniz gibi insanın kendini yenilemesi ve ve sorunları ile baş edebilmesidir. Aynı zamanda bir felsefi görüş olarak uygulayanlar var. Neyse;
Bizimki penisi istirahate sevk etmek zedelenmenin veya başka fiziksel psikolojik hasar varsa bunu gidermektir. ondan sonra sık ve zorlama olmamak şartı ile masturbasyon yapabilir.
Elbette boşalmamadan dolayı kasıklarda testislerde ağrı olacaktır. Bu ağrı dayanılamaycak bir ağrı değildir.
Sonucu iyi olacaksa bu ağrıya katlanılabilir. 
Boşalma mutlaka masturbasyonla olacak diye bir şart yoktur bu hastalar genellikle rüyalanma ile boşalırlar. Ayrca penis başı ile gövdeye dokunmamak üzere boşalabilir.
Hastaların yanlış anladığı bir şeyde biz cinsel perhiz demiyoruz. Penisi istirahate sevk ediyoruz. ikisi farklı şeyler.
Kısa zamanda kısa sürede cevap vermek her hastaya ayrı ayrı yazmanın ne kadar zor olduğunu bir bilseniz.
Günde 20-25 soru geliyor. Bunlara üşenmeden cevap ayzıyorum. Bu yazıyı mesela polkşilşinşikte hasta muayeneleri arasında yazıyorum.
Size son olarak bu duurmda olan hastalar için yazdığım yazının koyasını göndereyeyim ve konuya son verelim.
İyi çalışmalar.
 

Sık ve zorlayıcı masturbasyonlardan sonra kaslar görev yapamaz hale gelebilir. Kaslar gevşer, damarlar belirgin hale gelir penis kök gövde ve baş kısmında tahriş olur ve sertleşme ve isteksizlik  sorunları yaşayabilirsiniz.
Sık ve zorlayıcı masturbasyonun Penisteki 2 olumsuz etkisi şunlardır;

1 Fiziksel etki: Kaslar, sinir veya damarlar tahriş veya zedelenmiş, yara olma ihtimali vardır. Peniste şişlik olur. Bunlar fiziksel rahatsızlıklardır. En belirgin etkisi Peniste eğrilikler penis şekil bozukluğu, penisin kum saati şeklinde olması, tahriş, zedelenme travma yapabilir. 

2- Psikolojik etki: Sertleşme problemi, isteksizlik, erken boşalma, kaygı, endişe, pişman olma.

Masturbasyona 3 ay ara verin. Yapmamak için iradenizi kullanın. Dayanamayıp yaparsanız o tarihten itibaren 3 ay daha geçmesini bekleyin. Şikayetleriniz büyük ihtimalle geçecektir. sonucu gözlemleyin. Büyük ihtimalle iyileşecektir. İyileşirse bundan sonra bu durumu devam ettirmek için masturbasyonu düzene sokun. Ayrıca masturbasyondan korunmak ve düzene sokma için şu yazımızı okuyun.

http://www.dralihatay.com/masturbasyon.html  

İyileşme olmazsa elbette en iyisi bir uroloji veya noroloji uzmanının muayenesi gerekecek.


Not: UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...