Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

94 gösterim
Saygıdeger Hocam verdıgınız hızmetten dolayı tesekkuru bır borc bılırım...Sıze sorum ben bundan 2 yıl once cıft taraflı varıkosel amelıyatı oldum ...amelıyattan 6 ay sonra yanı 1.5 yıl once cıft taraflı hıdrosel amelıyatı oldum...sımdı dayanılmaz agrılarımdan dolayı hastaneye gıttım...hocam benım yumurtalarda cok sıddetlı agrı oluyor...nedenını bılmıyorum ama sureklı bır agrı oluyor..Sperm testı Fsh testosteron tesı yaptırdım...Doktora gıttım skrotal doppler cektırdım..Sonucları sperm sayısı 12 mılyon cıktı ml de....bunun ıcın doktor sperm sayısını artıracak bır ılac verdı renklı doppler sonucu: Sol globus majorde 5 mm boyutunda basit kist vardır. Sağ epidim sola göre büyüktür. Sağ skrotum ciddi kalınlaşmıştır. Reflü izlenmemektedir. Bunların üzerine doktor bana antibiyotik ve agrı kesici verdi...İlaclara başlayacagım ama acaba bu testislerdeki agri baska neden olabilir. Yanı sonucta ultrason cektirdim. Baska bir hastalık belirtisi olabilirmi.... Tesekkürler
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Büyük ihtimalle testiste iltihap var. Varikosel ve hidroselameliyatlarından sonra bu sıklıkla görülebilir.
Zaten doktorunuzda böyle düşünmüş ve antibiyotik vermiş. İlçlarınızı kullanın doktorunuza kontrole gidin. Başka yapacak bir şey yoktur.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...