Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

94 gösterim
merhaba hocam bu nişanlımın sperm tahlil sonuçları...volume:2-5 1.5-5.5ml renk:kirli sarı bulanık koku:özel ph:7-5 7.1-8.0 vizkosite:artmış muskuslu yapışkan sıvılaşma süresi:20dk 15-30... sayım 1ml'de sperm sayısı:18.000.000 total sperm:45.000.000 molite sıvılaştıktan sonra tam hareketli:%85 az hareketli%10 hareketsiz%5,1saat:tam hareketli%75 az hareketli%15 hareketsiz% 2saat:tam hareketli%60 az hareketli%15 hareketsiz%25...normal morfoloji:%75 anormal%25 baş anomalisi%12 kuyruk anomalisi%6 boyun anomalisi%7 sonuç: mikroskobi=nadir lökasit,4-5 germ hücresi görüldü...ultrason tahlili ise renli doppler sonografik incelemede:sağda valsalva ile 2.1mm ve solda valsalva 2.2mmye varan çaplarda venöz dolgunluk izlenmekte olup görünüm bilateral grade l tip varikosel leğine değerlendirilmiştir.sonuç=bileteral grade l tip varikosel...hocam doktoru ameliyat olursan iyi olur dedi başındasın ilerlerse ilerde çocuk sahibi olman zor dedi,ne olur bizi bilgilendirin şimdiden çok teşekkür edrim,iyi çalışmalar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok karışık yazmışsınız. Okuyamadım. Ne demek istediğimi anlamak için aşağıda sperm tahlili yazan hastalara bakarsanız anlarsınız.
Gördüğüm kadarı ile sperm sayısında azlık var. Bunun sebebi varikosel olması ihtimali az gibi.
Şimdilik ameliyat tavsiye etmiyorum. Sayı artırıcı ilaç kullanırsanız iyi olur. İlacı kullanın 6 ay sonra tahlili tekrarlayın. Sonucu buraya yazın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...