Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

65 gösterim
Ali Bey,
Öncelikle böyle yararlı bir site hazırladığınız için sizi tebrik ederim. Allah muavfak eylesin.
Ben Oğlunuz Abdullah Hatay'ın Burdur 58.Tugay komutanlığı acemi birliğinden arkadaşıyım. Soyadınız ve özgeçmişinizi görünce Dr.olduğunuzu, böbrek üzerine uzmanlığınızdan bahsettiğini anımsadım.
Yaklaşık 2-3 aydır Annemin kasık bölgesinde bir sıkıntı vardı, yanma, ağrıma vb.şikayetler, dr.a götürdüm, idrar ve kan tahlili yapıldı ve id.yol.enfeksiyonu teşhisi ile antibiyotik(cipro) ve purinol verildi.İlaçlar bittikten 1 hafta sonra aynı şikayetlere artı olarak sol karın boşluğunda şiddetli ağrılar oldu, bu ağrılar zamanla sol kasık bölgesine de indi, tekrar tahliller, kan-idrar-röntgen fakat önemli bir sıkıntı yok dendi, bol sıvı takviyesi ve antibiyotik tavsiyesi, en son tomografi çekildi ve op.dr. bey temiz göründüğünü belirtti. Ağrılarının sebebine bir teşhis konulamadığı için biraz sıkıntılıyız.
Ali bey Annem yaklaşık 12 yıldır hipertansiyon hastası, sürekli ilaç kullanıyor, böbrek yetmezliği belirtileri olabilir mi bu durum, belirtiler arasında bazen yüzünde şişme olduğu, yorgunluk, halsizlik var, gerçi idrarın da belirgin bir kanlanma yok. Eğer İstanbulda bu konuda uzman bir hastane ve-veya meslektaşınız varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder Hayırlı günler dilerim.
Selamlar Fahri Baştürk
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Madem Abdullahın arkadaşısın o halde torpillisin.
Kendisine selamınızı söyleyeceğim.
Ama maalesef İstanbulda size tavsiye edebileceğim bir doktor veya hastane yoktu. Çünkü İstabul bize yabancı bir çevre. Anlaşılan teşhiste bir sıkıntılar olmuş. Bu şikayetler bana biraz kadın hastalıkları gibi geldi. Böbrek yetmezliği olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bununla ilgili belirtiler yoktur. Biraz bu yönde araştırma iyi olacak gibi.
Sonucu bana yazarsanız memnun olurum.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...