Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

144 gösterim
Hocam ben 15-20 gün öncede mesaj yazmıştım testisimde sancı vardı... elle muayene ettiğimde mercimek büyüklüğünde kitleye rastlamıştım o zaman ürolojiye gittim... bulunduğum yerde Ultrason yoktu ürolog elle muayene etti bana dediği şu
1. testislerin büyüklüğü normal sol testis biraz daha küçük ama normal durumdur ama çok farklılık yok
2. sol testisin biraz yukarıda olması sorun değildir bnazı durumlarda olabilir.
3. herhangi bir kitle görmüyorum senin hissetiğin kitle emidemitin bir parçasıda olabilir.
4. testisler çok hassas organlardır. bazen sancı veya ağrı yapabilir. ama korkulacak bişey yok. sadece ağrı kesici kullan ağrın olduğu zaman yeterli dedi.
sonuç olarak muayeneden sonra 10 gün kadar ağrı sancı yoktu ama bugün tekrar sol testisimde sancı başladı ve elle muayenede yine kitle gördüm gibi mercimek büyüklüğünde bazen ayağıma bazen böbreğime doğru sancı çıkıyor gibi. ve korkar oldum hadi epidimitin parçası değilse bu kitle testis kanseri v.s aklıma geldikçe ürküyorum... bulunduğum yerde ultrason yok... ağrılar bir geliyor bir geçiyor sadece ürologun elle muayenesi yeterlimi? kötü yanı 2 aydan önce ultrason çektiremeyecem... testislerimde agırlık hissi şişme kızarıklık v.s yok sizce ne olabilir? bu rahatsızlık son olarak havalar soğudukça bu sancı başlıyor havalar düzledimi sancı azalıyor gibi üşütmeden kaynaklanırmı... biraz uzun oldu ama şuan çok kötü durumdayım teşekkür ediyorum.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Soğuklar tabii ki biraz etkiler. Ama siz ultrason çektirmedikçe içiniz rahat etmeycek. Ya bir an önce ultrason çektirin veya evham etmeyi bırakın. Doktornuz size ne güzel izahat vermiş. Daha ne istiyorsunuz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...