Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

78 gösterim
merhabalar hocam daha öncede sperm değerlerimi göndermiştim.% 100 baş anamolisi vardı, aynı zamanda solda varikosel 3.2, reflü ve valsalva vardı. Sizde biran önce ameliyatı tavsiye etmiştiniz. Bende dün ameliyat için bu pazartesiye randevu aldım. Ameliyatı yapacak olan dr. Tekrar muayene etti. Daha önce 1. derece denen varikoselime 2. derece dedi. Bir sperm tahlili daha istedi ameliyat öncesi. Bugün verdim. 2,5 günlük perhizim vardı, sonucu telefonla öğrendiğim için fazla ayrıntı alamadım ama yine size danışmak istedim. Daha önce 6 milyon olan sayı ( 5 günlük perhiz ) bugün 600.000 çıktı. baş anomalisi % 56 . bu defa normal spermde var ve % 4.
Hızı öğrenemedim önceki tahlilde;
hareketsiz % 20, 1 pandüler % 10,
2 ilerleme hızı olan % 50, 3 ileri hareketli % 20 idi. Aynı zamanda hormon tahlilleride yapıldı sonuçları bilmiyorum. 15 -20 gün öncede antibiyotik iğne yedim grip için. hocam varikosel bizim için gerekli bir durum fakat sonrasında sperm durumu nekadar düzelir daha kötü olabilirmi?
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Şimdiki yaptırdığınız tahlillerin önemi yok. Siz ameliyat olacaksınız. Ameliyattan 3 ay sonra tahlili yaptırın sonucu buraya yazın. Doktorunuz neden tahlil istediğini de bilmeiyorum. Ameliyat olun rahatlayın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...