Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

58 gösterim
DOKTOR bey ben 2 2.5 hafta önce ilişkiye girdim ve enfeksiyondan şüpheleniyorum benim sorum bu aids testlerinden önce aids hastalıgı hiçmi belirti göstermezz gösterirsede ilişkiden kaç gün sonradan gösterir yardım olursanız size minnettar olurum şimdiden teşekkür ederim!
____GÖKYÜZÜ'nün CEVABI_______
öncelikle yusuf arkadasim virus ile kisi temas ettikten sonra cogu virus kokenli hastaliklarda oldugu gibi gribi animsatan bazi belirtiler olabilir ama bu daima olacaktir anlamina gelmez bugune dek hiv ile enfekte olan pek az insan bunu yasadigini soyluyor yada animsamiyor. bunun disinda lenf bezlerinde buyumeler söz konusu olabilir kisi aids asamasina geldigi dönemde bazi belirtiler hastaliktan suphe duyulmasina yada teshis konmasina yardimci olur ancak senin bulundugun surecte taniya yardimci olabilecek yada hiv e özgü bir belirti yasaman cok zor. bu nedenle yapman gereken uzman kontrolunde test olmaktir.
besyollu arkadasimiza. sevgili arkadasim ayni soruyu daha ocede bir kac kez sordun ve yanit verdigimden eminim. kisinin oral iliski esnasinda aktif yada pasif olmasi bulasi etkileyen unsurlardan biridir. daha oncede yazdigim gibi oral sex ile bulas cok istisna bir durumdur ama mumkundur bunun icinde karsindaki kisinin agzinda acik yara benzer lezyonlar yada kan olmasi gereklidir. 27 gunde oldugun test ciddi oranda dogrudur uc ay doldugunda elisa (hiv 1/2 ak) testi olup konuyu kapamani oneriyorum
http://pub1.bravenet.com/forum/72531236

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...