Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

264 gösterim
ali bey merhaba beni hatırlar mısınız bilmiyorum ama ben  volkan dramalı 10 ila 15 sene önce tomb raider oyunu ile ilgili sizinle görüşmüşlüğümüz vardı... neyse tekrar merhaba ... ben 48 yaşındayım  şu an .... 5 satırı geçecek bir soru olacak ama şimdiden özür dilerim...  3 sene önce 115 kiloya kadar çıkmıştım bende zayıflamak için spor salonuna yazıldım ve 1 yıl içinde 30 kiloya yakın  verdim... ve kas kütlemi geliştirmek için 2 kere 3 aylık periyot halinde ( 2 kür) steroid ilaç kullandım ...  1 sene sonra testislerim de küçülme, sperm miktarım da azalma , setleşme ve erken boşalma durumu başladı... bu durumun sık yaşandığını öğrendiğim bir arkadaşın tavsiyesiyle bu kür bitimlerinden 15 gün sonra " pst " yapılması gerektiğini önerdi ve kullanmam gereken ilaçları yazdırdı bana ... önerdiği ilaçlar pregnyl 1500 ıu ve klomen....  3 günde bir pregnyl 1500 iu iğne ve yanında her gün  klomen 50 mg ı 15 gün kullandım... ( bu arada salonda elim kırıldı ve spora 1,5 yıldır ara verdim ve bu tavsiye edilen ilaçları 1,5 yıl sonra kullanmış oldum...) fakat hala bariz bir değişiklik yok... bu tavsiye edilen  tedavi yanlış mıydı ve eğer yanlışsa bana ne önerirsiniz... şimdiden teşekkürler...
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> izmir/ 48 / evli /

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Volkan seni tanımaz olur muyum? Ne güzel günlerdi onlar. Yanılmıyorsam nickin "tears" tı.
Demek 48 yaşına geldin. Hala Tomb Raider oynar mısın? Kurduğumuz sayfalar kapandı. Ama TR cile hala var. Mesela ben şu anda Shadow of the Tomb Raider The Path Home oynuyorum. Biliyorsun bu Shadow un ek paketi. Bitirdim bir daha oynayacağım. Vakit yok ama vakit bulacağımdan emin olabilirsin. 
Neyse bu kadar TR muhabbeti yeter. Gelelim sorunuza.
Biz hiç bir zaman gerek olmadıkça steroid kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu ilaçlar iki ucu keskin bıçak gibidir. Bir yönden fayda verirse diğer yanı keser yani yan etkisi çok olan ilaçlardır.
Bu ilaçları ancak vücutta eksik olduğu zaman dışarıdan kür şeklinde kullanılır. Kullanımı bile sıkıntıdır. Yavaş yavaş başlayacaksın yavaş yavaş bırakacaksın ve de mutlaka bir doktor kontrolünde kullanacaksın.
Vücut geliştirme için kullanılıyor kaslar belik gelişebiliyor ama maalesef sizde çıkan yan etkiler oluyor. Vücut geliştirmek ve ilaçları kullanmayı doğru bulmuyorum. Ne gerek var ki_
Testiste küçülme yapar testosteron hormonunu düşürür ve cinsel sorunlara neden olur. 
Hadi bir hata yapmışsınız ikinci bir hata daha yapmışsınız. Bir arkadaşın tavsiyesine neden uyuyorsunuz. Bu arkadaş elbette doktor değildi. İzmir de hiç doktor yok mu? Bir endokrinoloji uzmanına gitmeyi düşünmediniz mi?
Sizi suçlamıyorum ama yanlış işler yapmışsınız.
Zararın yanlışın neresinden dönersem kârdır deyip bir an önce endokrinoloji uzmanına gidin ve gerekli hormon tahliller yapılsın. Bu hormonların antogonisti yani karşı ilaçları kullanarak bu dertten kurtulabilirsiniz.
Bu kullanacak ilaçlar doktor kontrolünde ve uygun dozda olmalı. Yoksa bu defa bu ilaçların yan etkisi çıkar ve vücut dengesiniz bozar.
Sizden cevap bekliyorum.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...