Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

276 gösterim
Hocam selamlar. Bazı arkadaşlar için ışık olmasına sebep olacaksa birkaç birşey yazmak istiyorum ve sonrasında da size birkaç sorum olacak en alt bölümde. Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin. Erotik film ve sık masturbasyon (günde 1 ile 5 kez) sebebiyle sertleşme sorunu yaşayan bir kişiydim ve perhiz yaptım. Sadece perhiz değil bunun yanında hafif derecede spor ile kilo verdim (çok fazla veremedim )artı sigarayı büyük ölçüde azalttım. Eskiden yarı sertliğe ulaşmam bile çok zordu fakat şimdi kendimi uyardığım zaman çok çok iyi dik durabilen şekilde sağlam sertlikler elde ediyorum. Fakat yine bir eksi devam ediyor uyarıyı kesersem 15 20 snde sönmeye başlıyor. Fakat evlilik halinde sürekli uyarı olacağı için artık çok da dert etmiyorum bu durumu. Bu süreçte perhize ilk başladığım 4 haftada gündüzleri sıfır ereksiyon yaşadım. Yani hiç yoktu. Ve gerçekten psikolojimi ciddi oranda bozdu. Ama yılmadım madem bu sorunu çözeceğim dedim. Devam ettim. 5.haftadan itibaren azar azar da olsa sertleşmelerim artmaya başladı. 6.haftada ilk boşalmamı yaşadım hataydı fakat uzun zaman sonra kaliteli sertlik ile daha yoğun boşalma yaşadım ki bu gayet iyiydi. Sonra 10.haftaya kadar hiç boşalmadım. Baya baya toparladığımı gördüm ve artık haftada bir alışkanlığı edindim ve büyük ölçüde sertleşme problemimden kurtuldum. Perhiz yapacak arkadaşlara duyrulur. Herkes de aynı şekilde olur mu bilmiyorum ama bende böyleydi. Sanırım olay sadece perhizde değil sağlıklı yaşamak da önemli bir faktör.( Hormon tedavisi de gördüm hala daha devam ediyorum son 20 günlük tedavim kaldı) Özetle söylecek olursam perhiz yapın. Yediğinize içtiğinize dikkat edin. Sigarayı bırakamıyorsanız bile hedef koyarak azaltın. Kendinizi mümkün mertebe mutlu hissedin. Sağlıklı olmaya çalışın. Azimli olun ben bunu aşacağım diye telkin verin kendinize. Pornoyu hayatınızdan tamamen çıkarın. Ve tavsiyem bunları bir doktor kontrolü altında yapın. Mükemmel bir doktorum var onun desteğinin çok faydasını gördüm. Bu süreç uzun ve zorlu bir süreç. Sayın hocam geleyim soruma. Ben büyük ölçüde sertleşmemi toparladım fakat eskiden bir düşünce bile sertleşmemi sağlarken şimdi herhangi bir cinsel düşünce ile sertleşemiyorum. İlla ki kendimi el ile uyarmam gerekiyor. Bu yüksek ihtimal beynimdeki bir oyun gibi geliyor bana fakat yine de sormak istedim. Eskisi gibi düşünce yoluyla sertleşmeyi başarırsam ben bu işi kökten çözmüş olacağım. Bunu geriye nasıl getirebilirim hocam.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Manisa/25/Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Çok uzun yazmışınız. Okuyamadım. Neden okuyamadığımı yazma kurallarında açıkladım.
Sadece sorularınızı yarım numara vererek tek tak yazarsanız cevap yazabileceğim.
Sizde kusura bakmayın.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...