Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

211 gösterim
Selamünaleyküm hocam, 1-2 hafta önce doppler USG sonucumu buraya yazmıştım ve benden doktorumunda ne söylediğini yazmamı istemiştiniz. Dün farklı bir doktorada göründüm ve sonuçları buraya yazıyorum. (Sorumun uzunluğu için kusura bakmayın ) Doppler USG sonuçları: Her iki testis skrotum içerisindedir Her iki testis normal boyutlardadır Skrotal sıvı sil tarafta fizyolojik miktardadır Sağ hemiskrotumda hidorsel ile uyumlu sıvı artışı mevcuttur. Hidrosel içerisinde milimetrik ekojeniteler izlendi(TAŞ?). Testis parankimleri homojen olup kitle içermemektedir. Sağ testis kapsülünde çepeçevre akustik gölge vermeyen milimetrik ekojeniteler izlendi (KALSİFİKASYON?) Testiküler perfüzyon simetrik ve tabiidir Epididimisler normal olarak değerlendirilmiştir. Her iki pleksus pampiniformis venleri normaldir. MR sonuçları: Sol skrotal kese olağan yapıdadır. Hidrosel izlenmemiştir Sağ skrotal sıvı miktarı artmıştır.(Hidrosel?) Her iki testis olağan boyut ve sinyal intensitesindedir. Solid yada kistik kitle lezyonu sınırlandırılmadı. Spongloz ve kavernöz cisim normal sinyal özelliğindedir. Bilateral epididimler olağandır Sonuçlar böyle hocam. Dün göründüğüm doktor baya yetenekli olduğu söyleniyor. Bana telaş yapmamamı 1-2 ay içinde virüsün azalmasıyla ameliyat yaparız dedi. (Bu virus döneminde ameliyat olmamda bir sakınca varmı?) Ama ben bir an önce olup aradan çıksın istiyorum. Bu KALSİFİKASYON için siz iltihap kalıntıları, endişelenecek birşey yok demiştiniz. Ama dünkü doktor bana yılda 1-2 kere kontrole gelirsin dedi. Burası sonuçta mahrem bölge afedersiniz tanımadığım insanlara mahrem bölgemi göstermekten bıktım. İlk gittiğim doktor ise korktuğum gibi değil sadece hidrosel var dedi. Hocam kime göre hareket edecem kafam allak bullak oldu. Sizi çok uzun yıllardır severek takip ediyorum siz daha iyisini bilirsiniz. Sizin vereceginiz talimatlara göre ilerlemek istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Trabzon/19/Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Aleykümselam Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Çok uzun ve tek düze yazdığınız için okumakta zorlku çektim.
Okuyabildiğim kadarı ile Hidrosel içinde kalsifikasyon yani kireçlenme normaldir. Daha önce yazmışım.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...