Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

67 gösterim
Sayın hocam, prostatit tedavim için doksisiklin içeren antibiyotik kullanmaktayım, antibiyotiklerin yapısı hakkında bilgi edinmek istiyorum...bilinene göre saati saatine alınması gerek, peki alınmaz ise ne olur? 12 satte 1 olan kullanımım, bazen 2 hatta 3 saat şaşarak devam etmekte, 2 aylık kullanım süremde de 2 kere alamadım dolayısıyla 2 kere 12 değil de 24 saat ara söz konusu oldu...doğruluğuna emin olamadığım, "saati saatine alınmalı yoksa bir etkisi olmaz" söylencesini baz alarak tahmin etmekteyim ki, eğer böyle ise, dirençleri kırılmaya çalışılan bakteriler, antibiyotik kullanımı sonucu uyutuldukları süreçte yeni ve daha güçlü bir yapıya kavuşmaktalar ve antibiyotik kullanımının sapması daha güçlü bir şekilde canlanmalarına sebebiyet vermekte...Psikolojikmidir bilmem bu kullanamadığım 2 günde prostatta rahatsızlığa dair küçük bir artış hissettim...Kullanım saati şaştığında veya 1 gün alımı gerçekleşemediğinde ne yapmamı önerirsiniz...teşekkür ederim...
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
İlacınıza aynen devam edeceksiniz. Saati saatine hastalar unutmasın diye söylenen ve dikkat etmesi gerektiği için söylenen bir sözdür. Yoksa 1 2 saat geçmesi ile bir şey değişmez. Çünkü bazı ilaçlar vücutta kanda miktarı diyelim 12 saatte pik yapar. Sonra bu düşüşe geçer. Düşüşte 12 saatte yakın olacağı için 1-2 saatin lafı olmaz.
Ama gün aksatmak iyi bir şey değildir. Atlayınca da devam edilir. Mikroplarda 1 gün atladı diye bağışıklık kazanmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...