Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

497 gösterim
Hocam selamlar, başımda çok acayip bir dert var. Çözemiyorum bir türlü. Yaklaşık 2-3 sene önce üst üste defalarca, penis damarlarımdan biri (penisin sünnet çizgisine yakın aşağı tarafta) taş gibi elime gelmesine rağmen devam ederek zorlayıcı bir mastürbasyon yapmıştım. O gün bugündür düzenim tutmuyor. Doktora gidiyorum ancak ya ben kendimi ifade edemiyorum ya da çok önemsenmiyorum. Penil MR çektirdim. Herhangi bir hata görülmedi. Sorunum ise şöyle:

- Mastürbasyon yaptığım zaman eskisi gibi olmuyor bir türlü. Yani tazyik neredeyse yok. Ya öyle ki artık şu sperm çıksın diye peçeteye falan yapıştırıp çekmeyi deniyorum. Böyle güç bela ve zorla boşaldığımda kalbim yerinden çıkacakmış gibi çarpıyor. İşin tuhafı ise nadiren de olsa eskisi gibi rahatça boşalabiliyorum. Oransal olarak 50 denemede 1 kez rahat ve eskisi gibi tazyikli boşalabiliyorum diyebilirim. Tüm bunların yanında geceleri uyumadan tuvalete çıkmış olmama rağmen sabah uyandığımda aşırı kasılmış oluyorum. Bir bakıyorum gece farkında olmadan tuvaletimi tuttuğum için omzumun hafif altı, arka sağ tarafım tutulmuş. 3 senedir yaşam kalitem çok düştü. Yaşamaktan usandım adeta. Ayrıca 2 yıl önce ultrasonda hafif prostat büyümesi görünmüştü ve varikosel başlangıcı olduğumu öğrendim, o zaman da spermiyogram testi yaptım ve sorun çıkmadı.

Şimdi ne yapmalıyım? Antalya’ya gelmiş bulunmaktayım. Burada önereceğiniz iyi bir hekim arkadaşınız var ise beni ona yönlendirir misiniz?

Allah rızası için bana bir yol gösterin. Formatınıza biraz aykırı oldu biliyorum ama detaylıca durumumu aktarmak istedim. Hakkınızı helâl edin. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

MR İNCELEMESİ: İncelemede dotarem 15 ml flakon kullanılmıştır. Radyoloji Bulgular: Her iki kavernöz cisim ve spongiöz cisim bütünlükleri normaldir. Kavernöz cisimlerde kontrastsız görüntülerde kontur çizen ya da IVKM sonrasında kontrastlanma gösteren fokal kitle lezyonu ayırt edilmemiştir. Prostat glandı normaldir. Seminal veziküller normaldir.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Antalya -29 B

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;

Not: Çok uzun yazmışsınız. Uzun yazıları okumuyorum/okuyamıyorum. Neden böyle? Nedeni yazma kurallarında var, oradan okuyabilirsiniz.
Soru yazma ve soru sorma kurallarını okumadığınızı gösteriyor.
.    
https://www.dralihatay.com/soru.html    
Tahlil ve tetkik rapor yazılarını tolere edebilirim

Bu şekilde uzun yazarsanız cevap alamayabilirsiniz.    
Yazınızı kısaltır 5 satırı geçmeyecek şekilde az ve öz yazarsanız emin olun size hemen cevap yazacağım   
Emeğinizi ziyan etmemek için cevabımı soru başlığına göre yazayım.
Masturbasyon yapıyorsanız sebep bu olabilir. 2 aylı bir perhiz uygulayın. Perhiz nedir ne nasıl yapılır öğrenmek için aşağıdaki linkten faydalanın.


Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                     
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                      
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                     
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                      
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html 

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...