Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

149 gösterim
Merhabalar bu yazı Ferit Arkadaşın dün sorduğu soruya ve meraklısı için yazıldı.

1- Sizlerin ve hatta ben araştırmalarım sadece internetten araştırmlarıdır. Google de ne yazıyorsa odur.
Çünkü sizler ve ben araştırmak hususunda bilim adamı değiliz.  Benim sizde farkım belki tıbbi kitapları okumam ve tıbbi yayınları takip etmektir. Yani bir kimse araştırma yaptım deyince Goolede haydi bilemediniz Yahoo da artırma yapmıştır. Googlede her yazan doğru değildir.

2- Tıpta bilimde bir şeyin kabul görmesi için araştırma yapılmalı, deney yapılmalı, veriler toplanmalı ve istatistik olarak doğrulanmalı. İnsan bakımında deney guruplar tespit edilmeli. Gruplar oluşturulmalı ayrıca çapraz araştırma yapılmalı plesebo grupları tespit edilmeli ondan sonra sonuçlar gene istatistike vurulmalı ve sonuç manalı ise bu güvenilir bir yerde yayınlanmalı. Ancak ondan sonra bilimsel bir araştırma ilim haline gelir. Bilimle ilimin farkını araştırın. Yani modern tıp budur.

3- Moderni tıbbın kabul ettiği iki iki bölüm vardır ki bunlar Bitkisel ilaçlar (Herbal) aküpunktür.
Yabancı ülkelerde bun bölümler gayet ciddi çalışır. Yüksek olukları vardır. Buradan mezun olanlar diploma veya sertifika alır. Dükkan açar. Gelen hastaya bitkisel ilaç vermeden önce hastanın kan tahlillerini ister. Kalpte, ciğerde bir hastalık var mı araştırır.
Bizdeki gibi aktar dükkanı değil. Her gelene bitkisel ilaç diye ne olduğu belli olmayan şeyler vermiyor.

4- Gelelim varikosel hastalığına. Bu hastalığın modern tıpta tedavisi cerrahi yani ameliyattır.
Ama moderni tıb bir çok araştırma yapmıştır. Bunlar hacamat, aküpunktür, sülük tatbiki gibi hatta sülüğün salgısı bile denenmiştir. Ama bunların hiç biri genelleştirecek kadar değerli bulunmamıştır.  
Buna ek olarak damar içine damar büzücü ilaçlar verilmiş Belki 1-2 hastada faydalı olmuş ama herkese uygulayacak kadar önemli bulunmamıştır.

5- Ameliyatlar kişinin olurunu aldıktan sonra yapılır. Mesela bir hasta varikoselse ameliyat tavsiye edilir. Mutlaka ameliyat olacaksın denmez.
Kişi ben ameliyat olmayacağım ben sülük koyacağım, aküpunktür yaptıracağım veya hacamat yaptıracağım derse elbete buyur yaptır. Tercih sizin denir.

6- Buna rağmen hemen gel ameliyat edim. Başka çare yok durum acil diyen doktorlar yok mu elbette var. Her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da böyleleri maalesef vardır.

Zannediyorum açıklayıcı bir yazı oldu.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İstanbul

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...