Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

112 gösterim
Hocam son 1-2 gündür sünnet meselesi hakkında düşünüyorum. Çok riskli bir işlem. Yapılacak ufak bir hata bile çocuğun geleceğini etkileyebilir. Psikolojik açıdan onu ileride özellikle ergenlikte ruhsal bunalıma sürükleyebilir. Ayrıca glansın sürekli açıkta kalması penis başı hissiyatını azaltır ve sünnetli birey sünnetsiz bireyin aldığı kadar zevk alamaz. Ayrıca doğuştan olan bir organın parçasını niye keselim ki? Eğer Allaha inanıyorsak o hiçbir şeyi boşuna yaratmaz. Bunun saçma bir arap geleneği olduğunu, bize de empoze edildiğini düşünüyorum hocam. Sizin düşünceleriniz nedir ? Sünnet olmalı mıyız ? Bu saçma bir gelenek mi?
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İzmir-22-b

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap

Merhabalar                   

Anlaşılan bizim sünnet hakkındaki kitabımızı veya yazımızı okumamışsınız. Bu kitabımızda ve yazımızda sünneti tıbbi, sosyal, ahlaki ve dini yönden inceledik. Tahmini 50-60 kitaptan faydalandık Bence güzel bir eser oldu bu yönden çok olumlu tepkiler ve Teşekkürler aldım.

İnternetten olur olmadık, doğru yanlış bilgilerle kafanızı doldurmuşsunuz.
Zaten şüphe içinde olduğunuz belli. Kafanızı meşgul eden bir şeyler var. İçiniz rahat değil. Yoksa bu hususta bildiğinizi yapar, buraya yazmazdınız. İşte bizim vazifemizde sizi bu şüpheden kurtarmak.
Ayrıca " saçma bir Arap geleneği olduğunu, bize de empoze edildiğini düşünüyorum" sözü de şık olmamış. Çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (A.S) Arap'tı ve bize Kuran ve Hadislerle İslamiyet'i getirdi. Bizi dinimizi O'dan öğrendik. Bu din hiç bir zaman Arpların geleneği değildi. Arapların geleneği cahillikti. İslamiyetle Araplar ve tüm insanlık şeref kazandı.
Ama İslami bir hassasiyetiniz yoksa zaten tartışacak bir şey de yok.
Bu yazdıklarınızın ne kadar yanlış olduğunu ancak bizim yazımızı (daha iyisi kitabımızı okumakla) okuduktan sonra anlarsınız. Linki aşağıda.
Bu yazımızı okuyun sonra ne soracaksanız o zaman burada sorun ki anlamadığınız yeri izah edelim. Bekliyorum. Çünkü bu konuda iddialıyım. Çok uzun araştırmalar ve tecrübeler sonucu bu kitabı yazmış bulunuyorum. Yeter ki siz okuyucularıma faydalı olsun.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...