Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

160 gösterim
Mesj şu şekildeydi:
Hocam, işiniz din âlimliği değil lütfen sorulara bilim ve tıp dilinden cevap verin. Yoksa kahvede bütün gün boş boş oturan emeklilerden bir farkınız kalmaz.

Cevap şu şekilde:
Güzel arkadaşım merhaba;
Öncelikle bu eleştiriyi yazmakla benim cevap yazmama neden olduğunuz için size teşekkür ederim. Çünkü birçok kişinin aklına böyle bir soru gelebiliyor. Madde madde açıklayayım.
1- Ben sadece tıbbi veya dini sorulara cevap vermiyorum Bildiğim her türlü soruya cevap veririm. Bilmediğime de “Bilmem” derim. Şimdiye kadar 120.000 soruya cevap vermişim bu kadar soru içerisinde dini olarak cevap verdiğim sorular %2 veya %3'ü geçmez onlar da kişinin kendisini ilgilendiren sorulardır başkasını bağlamaz. Kişinin böyle bir sorunu var ki tıbbi yardım yanında dini yardım almak istiyor ve  soruyor.
Ama siz bu siteyi tam araştırmadığını için cevaplarımı hep dini konular zannediyorsunuz. Siz her konuya dini cevap veriyormuşum gibi algılamışsınız.
2- Aslında dini konuların yeri olmadığını defalarca yazdım. Ve cevap yazarken bunu mutlaka belirtirim. Çünkü dini konular ilmihal kitabından, internetten. Müftülükten sorulabilir. Ama insanımız tembel olduğu için araştırma yapmak, sorununu kaynağından öğrenmek yerine bu siteye yazıyor. Bunun diğer sebebi bana ve siteye güvenmiş olması. Bu güveni boşa çıkarmamak için bende bildiğim bir soruysa neden cevap yazmayım ki?
3- Kaldı ki dini bir soruya neden biliyorsam cevap yazmayayım. Bunun ne mahsuru var. Çünkü soru zaten dini ve cevabı biliyorum.
4- Ben din alimliği yapmıyorum. Keşke din alimi olsam. Normalde dini hassasiyeti olan herkesin bilmesi gereken (Tabii ki Müslümansa ve inançlı biriyse. Ateist, deistse zaten ondan bahsetmiyorum) ilmihal kitaplarda okuduğum bilgileri yazıyorum. Kişi bildiğinin alimi bilmediğinin cahilidir. Alim olmak öyle kolay değildir. 2 soruya cevap yazmakla alim olunmaz.
5- Cevap altındaki linkteki makaleleri okuduysanız orada konular tıbbi, sosyal ve ahlaki ve psikolojik değerlendirmeden sonra dini durumunuda yazıyorum. Bence makalelerimi bilhassa porno, Genelev gerçeği, tıbbi ve dini açıdan sünnet, gerdk gecesi konularını okuyun. Hepsinde konunun tıbbi inceleme yanında dini incelme de olduğunu göreceksiniz.
Her şey bilim, ilim değildir. Bir konunun hem bilim hem de dini boyutu vardır. Bilim kuşun bir kanadıysa, din de diğer kanadıdır. Biri eksik olursa kuş uçamaz. İşte bunu anlamıyorsunuz.
6- Emekli kahve benzetmesinde büyük haksızlık yapmışsınız. Yani bir cevapta dini konu geçince olay emekli kahvesi mi oluyor. Şimdiye kadar yazdığım 120 bin cevabı ne yapacaksınız.
7- Benim cevapları “lütfen sorulara bilim ve tıp dilinden cevap verin.” Diyemezsiniz. Benim cevabıma karışma hakkınız yok. Soru neyse onu cevaplarım. Başka birisi de benim sorduğum dini soruya dini cevap verin derse ne olacak.
8- Son olarak şunu söyleyeyim. Siz anlaşılan düşünen, inceleyen, fikrinizi açık, açık yazan birisiniz. Bunlar güzel hasletler. Takip etmek etmemek kişilerin kendi tercihi. Soru sorarlar cevabını alırlar faydalı olmuşsa ne ala. Olmamışsa bir kayıpları olmaz. Teşekkür eder, etmez Allah razı olsun der demez kendi bilecekleri bir şey.  Zannediyorum sizin biraz da takıntınız Allah rızası ve kişinin başta verdiği selem ve benim bu selamı almam. Çünkü bunu daha önce yazanlar ve kendilerince eleştirenler oldu. Böyle olunca sanki dini bir siteymiş gibi algılanıyor. Dediğim gibi yapacak bir şey yok. Ben buyum bunu bilir bunu yaparım. Gerisi kişilere kalmış.
9- Bu açıklamayı bana yazdırdığınız için tekrardan teşekkürler
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İstanbul Dr.Ali Hatay

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...