Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

70 gösterim
Hayırlı günler Hocam, sizden mesaj aldım fakat öğrenmek istediklerim var.28.07.09 tarihli tomograf sonucumda sağ böbrek üst,orta ve alt polde en büyüğü üst polde yaklaşık 30x20mm ebatlı staghorn tipinde taşlar izlenmiştir.Üst polde kontur düzensizlikleri mevcuttur.Operasyona sekonder olarak değerlendirilmiştir.Sağ böbrek pelvikalisiyel yapılarında duvar kalınlaşmaları izlenmektedir.Bulgular,operasyona sekonder kronik irritasyona sekonder inflamatuar değişiklikleri düşündürmüştür ifadeleri yer alıyor.Raporumu anlayacağım bir şekilde açıklamanız ve ilk kapalı ameliyatımla alınan taşların M.T.A.analiz raporunda Cu X-ışın tüplü Philips PW 3710/1830 XRD analiz cihazı ile 2-40 derece arasında gerçekleştirilen XRD analiz sonucu : H-61488 Struvite (NH4MgPO46H2O) saplandı.Bu sonuca göre taşım nedir.Vücut tekrar yaparmı,tedavisi nedir,tekrar bir ameliyat tarihi verildi (24-Kasım-09) olmak çözüm mü,ameliyat olursam taş tekrar oluşabilirmi, eğer ameliyat olmazsam böbreğime nasıl bir zararı olur,kaplıca suları ve bitkisel ilaçlar kullanmayı tavsiye edermisiniz.Tomografiden sonra Urocıt-K isimli ilacı kullanmaya başladım, bu ilacın faydası nedir ve ne kadar kullanmam gerekmektedir.Bir yılda iki kez narkoz almak vücudumu nasıl etkiler. Sayın Hocam sizden beni bu konuda ayrıntılı ve anlayabileceğim şekilde hastalığım hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum.Vereceğiniz bilgileriniz için çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim,Allah C.C.yardımcınız olsun hayırlı günler.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Sağ böbrekte 3 cm büyüklüğünde taş varmış. Bu taşın büyük ihtimalle ameliyat olması lazım.
Film ve böbreğin fonksiyon durumu görülmeden ben bir şey diyemeyeceğim. Doktorunuzdan geniş bilgiyi alın.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...