Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

67 gösterim
dr bey selamlar.Beni tanıdınız artık.Buraya mailimle insanlara ulaşmaya çalışıyorum.Sizde doğal olarak merak etmişsiniz tabiki.Geri dönüş oluyormu diye.Evet oluyor.Hatta 4 kişilik deney grubu bile kurdum.Seçtiğim 4 kişide benimle aynı rahatsızlık var.Sık ve zor idrar.Ayakta idrarını zor yapma.Kasıklarda ,kalçada sancı,çatallı işeme,gece idrara kalkma, tuvalaetten sonra rahatlayamama,rezidü idrar hissi... tibik prostat belirtileri.Mevcut 4 kişi tamamen aynı.Hatta biriyle sistoskopi yaptırğımız hastane bile aynı.Onlarada hiçbir şekilde teşhis konulamamış.sistoskopi dahil bütün tetkikler yapılmış.Teşhis olyınca tedavide yok.Onlarda benm gibi bir çok doktor gezmiş,çok paralar dökmüşler ama tedavi olamamışlar hatta biri sistoskopi ve ardından ürodinami yaptırmış ve ürodinamiden sonra dahada bozlmuş(BENİM GİBİ).Gruptaki kişilerle işeme hızlarımız bile aynı.Benim Max:11- 12 Ort:7-9 Arası çıkıyor.ONlarında 1-2 ml fark olmak üzere aynı.ÜRoflowda Max ve ortalama değerler arasında yarı yarıya gibi bir fark olduğu zaman 11 e 6 12 ye 7 gibi.Genelde prostat büyümesi,mesane boynu uzunluğu,prostat iltihabı,idrar yolu iltihabı veya nörojenik işeme bozukuluğu oluyor.Eğrisi azalarak başlayan artan tepeye çıkan ve tekrar azalan bir doğru.Birçok üniv. tezlerini buldum onlarda böyle göstermiş.Üretra darlığı ile ilgili 4 kişiyle görüştüm onların üroflowları ise genelde MAx:4 Ort:3 Max:8 Ort:6 Gibi aralarında çok yakın sayılar ve 10 dan küçük. Eğrisi azalarak başlayan ama hiç artmayan aynı seviye ilerleyen bir eğri.Sadece bir denekte 10 a 5 çıkmış.Üretra darlığı vaklarında genelde idrarda kan iç çamaşırlarında kan lekeleri oldğunu sölüyorlar.İdrardan önce ve sonra kan gelidğinden şikeytçi çoğu.Bu her vakada olmuyor ama.Hal böyle olunca deney grubundaki teşhis bana göre prostat olmıcağına göre(yaş itibari) ya kronik prostatit yada detrusor mesane dissonksiyonu.Mesane kasılırken sfinkter yeteri kadar gevşeyemiyor.Ben böyle düşünoyurm.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.Herşeyi yazdım.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image

Ben bir şey düşünmüyorum. Neler düşündüğümü defalarca yazdım.
Siz araştırmalara devam edin.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...