Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

85 gösterim

Hocam merhabalar, Aralık 2022’de çok ağır bi testis ağrısı ile uyandım ve hemen doktora gittim. Ultrason çekildi. 2.5mm Epididim kist var varikosel yok dedi doktor ve antibiyotik-ağrı kesici yazdı. Ben de kullandım. Fakat ağrım tüm gün sürüyordu ve antibiyotik 7. güne gelene kadar etki etmiyordu. Sonra ağrım biraz azalıyordu ama yine de oluyordu. Tekrar gittim tekrar ultrason ve antibiyotik verdi. Benim ağrılarım yine geçmedi. Sonra deprem oldu ve stres olduğum/korktuğum anlarda ağrım çok artıyordu direkt testisim ağrıyordu. Ben kendim antibiyotik aldım kullandım mecburen 3. defa fakat o süreçte de geçmedi hatta arttı. Tekrar gittim bu sefer ultrasonda “çift taraflı kasık fıtığı” çıktı, doktor bi de üstüne bu kistin zaten ilk antibiyotikten sonra ağrı yapmaması lazımdı boyutu ağrı yapacak kadar değil dedi. Defalarca gidip hem paramı hem sınav senemi yaktım bi de kesintisiz ağrı çektim. Yaklaşık 2 ay önce açık çift taraf kasık fıtığı ameliyatımı oldum ve ağrılarım o döneme göre azaldı fakat ara ara yine testisimde ağrı hissettim. Yaklaşık 4-5 gündür sağ testisteki o adını bilmiyorum top diyeyim onun tam üstünde ağrı hissediyorum. Sağ bacağımda ve sırtımda da kalçamın tam üstüne doğru vuruyor sanırım ağrısı. Çok garip bir ağrı, ağrıdığı zaman direkt kitleniyorum böyle anlatamıyorum da tam. Bunun ameliyatla ilgisi olabilir mi, başka bir şey mi vardır? Varikosel olabilir mi? Bir ameliyat daha olmak istemiyorum korkuyorum açıkçası ama ağrılarım da tamamen kesilmedi fıtık ameliyatından sonra. Hem üniversite sınavı hem fıtık ameliyatı hem testis ağrısı hem deprem çok yıprattı beni. Çok özür dilerim uzun oldu ama tüm süreci akrarmak istedim. Teşekkür ederim şimdiden. 


(1.5 ay önce de penis üstünde şişik sert damar hakkında yazmıştım, perhiz önermiştiniz. Size o zaman yazdığım damar hafif düzeldi ama sağ tarafta bi damar şişti şimdi de, düzelir diye umuyorum. Perhizi bozmadan devam ediyorum teşekkür ederim hocam Allah razı olsun.)

Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Sakarya/19/Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                     
Öncelikle Geçmiş olsun;

 Kasık ve testis ağrılarından sonra bu şekilde testis ağrıları olabiliyor. Üşütme, ağır kaldırma, çok ayakta kalmak, ağır bedeni hareketler ağrıyı tetikleyebilir. Bunlara dikkat edin.
Önemli bir şey olsaydı ultrasonda çıkardı. Kalça, bacak, bel ağrıları bununla ilgili olmamalı. Bunlar için bir fizik tedavi veya beyin cerrahi uzmanı ile görüşmeniz lazım.
Perhize devam.
Not: Çok uzun yazıyorsunuz. Uzun yazıları okuyamıyorum. Nedeni yazma kurallarında var.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.
YAZILARIM ve MAKALELERİM:
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar; Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım. Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.
https://www.dralihatay.com/makaleler.html 
Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...