Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

62 gösterim
Hocam Selamın aleyküm öncelikle yeni yılınızda yüce rabbimden siz ve ailenize sağlık huzur bereket ve mutluluk diliyorum. Hocam sorum çok net olacak. Varikosel ve spor ile alakalı fakat boks falan değil amacım sizin tecrübenize göre şekillenmek. Genel bir mantık içinde 3.Soru  soracağım müsadeniz ile

1-)Çift taraflı varikosel operasyonu sonrası yapılan herhangi bir spor (Boks,Koşu,Hobi sporları) Testis için mi sakıncalı yoksa kasıktan yapılan kesi yerinde fıtık ve dikiş  atması amaçlı mı sakıncalı?

2-)Peki ameliyat sonrası Darbeli sporlardan korunup sadece spor amaçlı Koşu ,Mekik Şınav gibi sağlıksal yaşam ve kondisyon amaçlı yapılan spora bakış açınız nedir? Testise bir problem yaratır mı?

3-)Ve son olarak: Bu ameliyatı olup profesyonel hayatına dönen branş branş sporcular olduğu söyleniyor. Sizce bu operasyonun başarılı sonuç sonrası ortalama 70-80 Gün sonra koşu mekik gibi hafif tempo sağlıklı yaşam, düzenli spora devam edilmesi uygun mudur? Size göre? Yoksa sporcu veya kişi spor hayatını rafa mı kaldırmalı? En merak ettiğim ise soru 1. ameliyat sonrası sporun kasık,kesi için mi yoksa testis için mi sakıncalı olduğu allah razı olsun...
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> MUĞLA 24 BEKAR

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Merhabalar                    
Öncelikle Geçmiş olsun;

Halil arkadaşın çok uzun yazıyorsunuz. bu yazma kurallarına aykırı. İsterseniz kuralları okuyun. Ayrıca sorularınız o kadar uzun ve karışık ki okuyorum anlamıyorum.  
Eski vermiş olduğum cevapları da okuyun. Ağır spor yapıp yamamamayı size bırakmıştım. Ben fikrimi söyledim. En azından denersiniz. Fazla uzatmaya gerek olmadığını da yazdım.
Değişik sorduğunuz sorunun da cevabı ağrı spor hem testis için hem de yara için zararlıdır. İlerde fıtık olma ihtimali ve yara yerinde, testiste ağrı olur.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.                    
"ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterlidir.

YAZILARIM ve MAKALELERİM                     
Sevgili hasta ve okuyucularım Merhabalar;                    
Önemli bulduğum konuları sizler için bir araya topladım.                     
Bu yazılar benim tecrübe ve bilgilerim sonucu yazılmış, siz hastalarımın bilgisine sunulmuştur.

https://www.dralihatay.com/makaleler.html

Ayıca bu adresten çok faydalanacağınız kitaplarıma da ulaşabilirsiniz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...