Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

35 gösterim
Hocam selamın aleyküm. Ben moto kuryeyim  gayet altıma sıkı düzgün giyinip kendimi muhafaza ediyorum. Ama ara ara idrarımda yanmalar ola biliyor. Sebebini de bilemiyorum idrar tahlili kültürleri yanma olduğu zaman temiz. Fakat ben hissedince bu yanmayı eczaneden Hemen Purinol alıyorum suda eriyen. Ve günde 1-2 defa usulunce içiyorum açıkçası iyi de geliyor. Bir süre sonra geçiyor yanma size sorum kısa.
1-)Bir yan etkisini yaşamadım ama purinolun ÜRİNER sisteme bir zararı bu şekilde kullanınca sakıncalı mı sizce?
2-) Antibiyotik vs olmadığı ve suda eridiği için yanmama da iyi geldiği için kullanıyorum alıyorum  (usulunce kullanıyorum) sizce bir sıkıntı yaşar mıyım önemli derecede? Teşekkürler.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İzmir 32 evli

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

 
En İyi Cevap
Haydar veya Enes kardeşim.
Daha dün size yazdım. Bazı kimseler Türkçe olduğu halde Yazma kurallarını ve soru sorma kurallarını  okuyorlar ve anlamıyorlar demiştim. Hatırladınız değil mi?
Eskiden siz başlığa dikkat etmiyordunuz neyse ki bunu aştınız. Ama şu kuralları hâlâ dikkate almıyorsunuz.
1- Çok uzun yazıyorsunuz.  Tamam maddeler halinde yazıyorsunuz doğru ama sorular bile uzun. Sorunun başını okusam sona geldiğinde başı unutuyorum. Kurallarda 5-10 satırı geçmesin deniyor. Çünkü uzun yazıları okuyamıyorum. Gözlerim ağırıyor.
2- İlk mesajınızı okumadan 2 mesajı değişik isimlerle yazıyorsunuz. İsimler önemli değil ama hastalıklarınız önemli. İlk mesajda penil uyuşma, prostat v.s derken 2 ci mesajda idrar yanmasından bahsediyorsunuz. Bu yazınızda prostattan bahsetmediğiniz için belki şikayetiniz prostattan geliyor belki penil uyuşmadan geliyor. Nasıl benim kafam karıştığı gibi sizin de kafanız karıştı mı?

Bu kadar uzun uzun yazacağınız cevap yazsaydınız diyebilirsiniz. Evet haklısınız ama sizin böyle yaptığınızı gören herkes bu yoldan giderse işin içinden çıkamayız.
Şahsınızda herkese yazıyorum. Zaten devam ederseniz veya başkaları da bu kurallara uymazsa cevap alamayacaksınız. Çünkü bunlar beni yoruyor.

Yani 3 maddelik yazma kuralına uymak çok zor mu? Sadece 3 tane
1- Başlığa dikkat edin.
2-  Kısa ve öz yazın.
3- Sorunuz maviye dönmeden 2. mesajı yazmayın.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...