Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

45 gösterim
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
1- Lütfen yazınızda küçük harfle yazın. Satır başlarına dikkat edin. Yeni bir konuya geçince satır başı ve paragraf başı yapın. Cümle sonunda noktaya dikkat edin. Kelimeleri bitişik yazmayın aralık verin. Gerekli yerlere virgül koyun.
2- Anlatmak istediğinizi düzgün bir Türkçe ile Yazın ki okuyanlar ne demek istediğinizi anlayabilsinler. Türkçeyi bir Türk gibi yazınız, Türkçe harfler kullanın. Yazıda W, X gibi Türkçe olmayan harfler kullanmayın. Kelimelerin yapısını ve imlasını bozmayın.
3- Tahlil sonuçlarını yazarken lütfen alt alta yazın. Değerlerin normalini de yazın. Çünkü bu değer laboratuarlara göre değişir.
4- Sorularınız açık biçimde ve detaylı olarak sorulmuş olmalı, fakat gereğinden uzun olmamalı. Az ve öz olmalı. Formun özelliğinden dolayı sorunuz 1000 karakteri geçmesin. Çünkü bende cevap olarak 1000 karakter kullanacağım. Dolayısıyla siz bu sınırı aşarsanız benim cevap karakterim azalır. Gerekli cevabı alamayabilirsiniz.
5- Göndermeden önce en az iki defa okuyun. Eksik kalan sorunuzu 2 ci bir mesaj olarak göndermeyin.
6- Hazırladığınız soruya, "Bu soru bana sorulsaydı ne anlardım? Nereyi anlamazdım" diye bakın. Sorunuza tatmin edici cevap alamazsanız, iyi soramadığınıza hükmedin. Yeterince eksiksiz ve iyi sorulmuş bir sorunun cevabı, zaten hazırda beklemektedir.
7- Soru sormadan önce forumda daha önce sorulup sorulmadığına bakın. Sık Sorulan Sorular bölümünde sorunuza cevap bulabileceğinizi unutmayın. Bu nedenle bu bölüme bakmakta fayda var. Sık Sorulan Sorular
8- Burada günde bir soru sorma hakkınız var. Lütfen soruyu göndermeden önce sorunuzu tekrar okuyun ve eksik kısımları tamamlayın. 2 ci bir mesaj atmayın. Hele aynı sorunun değişik versiyonunu başka bir isim altında sormayın. Ertesi gün "Doktor Bey ben dün şunu sormuştum ama şurasını anlamadım" diye tekrar sorabilirsiniz.
9- Son olarak tekrar şunu söyleyeyim.
Şayet bu kurallara uymazsanız "Cevap vermeme" hakkımı kullanacağımı biliniz.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...