Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

51 gösterim
Sayın Ali Hatay,
Esasen hiç bir dönemimde memnun olmadığım ereksiyon performansım için 3 ay önce bir Üroloji uzmanına gittim. Kendisi kan testi yaptırmamı istedi ve test sonucunda hormon değerlerimin düşük olduğunu belirtti. O sıralarda 1 yıldır LUSTRAL adlı anti depresan ilacı kullandığımdan öncelikle bunu bırakmamı ve takviye olarak da testesteron seviyesini yükseltebileceğini söylediği VIGREX adlı ilacı 2 ay kullanmamı belirtti. İlacı düzenli olarak kullandım fakat gözle görülür bir fark olmadı. Bunun üzerine dün tekrar aynı uzmana durumu ifade etmek için gittiğimde kendisi hiçbir kontrol yada tetkik yapmadan direk NEBIDO isimli ilacı 1,5 ay arayla 2 kez kullanmamı ve 3 ay sonra tekrar kontrole gelmemi istedi. Açıkcası bu durumdan pek ikna olmadım zira testestoron seviyesinin o döneme has birsürü sebebi olabilirdi ve bu dönemde yükselmiş olabilirdi yada en azından düşüşün nedeni araştırmalıydı.
Sizden ricam beni budurum ışığında yönlendirmeniz, NEBIDO isimli ilacı kullanıp kullanmama yada başka tetkikler yada muayeneler yapma konusunda yönlendirmenizdir. Lütfen bu konuda gerekirse İstanbulda beni başka bir uzmana yönlendirin.
Desteğiniz için peşin teşekkürlerimle.
Konu ile ilgili aksiyon almak için yönlendirmelerinizi bekliyor olacağım.
Saygılarımla,
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testosteron seviyesi düşükse bunun tedavisi var ve doktorunuz bu tedaviyi size uyguluyor. Testosteron seviyesine güvenmiyorsanız tekrarlayabilirsiniz.
Bana kalırsa başka doktor aramaktan ziyade kendi doktorunuza devam edip tedaviyi uygulayın.
Başka doktora giderseniz farklı bir şey yapmayacak ki. Ama doktora güven de önemli.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...