Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

57 gösterim
hocam saygılarımı sunarım hocam hatırlayacağınız üzre geçen kaburgadaki ağrım için yazmıştım bugün doktora gittim sonuçları bilginize sunmak istedim hocam düz karın grafisi çektim üroloji isteğiyle doktor filmimde bi sorun olmadığını söyledi ultrason çektirdim sonucu yazıyom karaciğer normal konum ve büyüklüktedir özellikdedir sağ böbrek 128x50mm(kompansatris hipertrofik böbrek?).toplayıcı sistemde hafif genişleme izlenmiştir solböbrek (opere)barsak anslarına ait sonografik patoloji dikkati çekmemiştir batında serbest -loküle mayii veya patalojik boyutlu lenf nodu izlenmemiştir mesane hacmi ve duvar yazdı üzerinde hamilelik için uyarı bulunuyo karaciğere etkisi bulunduğu yazıyo böbrek yetmezliğinde kullanılamaz diyor bu ilaçlarıda kullanmamda sakınca varmıdır diyer ürolojinin yazdığıyla beraber sonuçları size yazmamı istemiştiniz bende yazdım şimdi ürolojininde cildiyeninde ilaçlarını aldım siz kullanmam konusunda bilgi verinceye kadar kullanmayacam hocam saygılarımı sunar ellerinizden öperim
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Cildiye doktorunun verdiği bu ilaçlar mutlaka böbrek fonksiyonları ve bilhassa karaciğer fonksiyonlarının iyi olmasından sonra kullanılıyor.
Hatta 15 günde bir ayda bir karaciğer fonksiyon testleri yapılıyor.
Siz cilt doktorundan tekrar görüşün.
Not: Lütfen daha kısa ve arada bir enter tuşuna basarak, satır ve parağraf başı yaparak yazın. Çünkü okunması çok zor oluyor.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...