Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

74 gösterim
Gökyüzü kardeşim HIV hakkında o kadar bilgi kirliliği var ki bizde işin içinden çıkamıyoruz aklıma takılan bire kaç hususu sana sorayım dedim.
1. herkesin kabul ettiği HIV kan yoluyla bulaşır bulaşma yollarınıda biliyoruz ama bazı detaylar var. mesela seyyar kebapçıya gittim birşeyler yedim salata yapan adamla konuştuk sonra eline odaklandım eli kanıyordu midem bulanması bir yana korku başladı farzedelim bu adamda HIV pozotif salataya bulaştı kan yoluyla buradan salatayı yen kişiye geçer mi. okuduğum makalelere göre sindirim yoluyla hastalık geçmez desede sadece bir noktaya değiniyorlar çürük diş olursa geçebilir. tamamda toplum olarak dolgusuz yada çektirilmemiş veya çürüksüz diş az. dolgu diyorum dolguda hafif kırıklar olsada sinirlerle temas olabilir. ama ağrı yapmayabilir. çürüktede sinir teması olur. sonuç olarak aids ile klişe bilgilerden öteye bu tür sorularında cevabı net olarak belirlenmeli, bu fobi kırılır böylece aksi takdirde her doktor klişe bilgilerin ötesine gidemiyor. buda toplumda aids ile kargaşaya ve fobiye neden oluyor.evet sorum bu elinde kanama olan ve salata yapan bu adamın(farzedelim HIV pozitif) yaptığı salata bulaşıma neden olur mu yoksa dişin çürükse olabilir değilse olmaz mı? yada kesinlikle olmaz ağızdaki asit HIV i öldürümü. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. dışarıdan yemek yemeye çekinen bir toplum olmaya başladık. çünkü yemeğin geri kısmında neler dönüyor bilmiyoruz. devlet bazı testleri istesede seyyarlarda bu yok. o zaman kaldırılmalı seyyar satıcılar.
2. HIV pozitif olanların %30 belli değil. peki bir çok hastane ameliyat etmeden önce kan tahlillerine bakarken yine bir çok hastane bakmıyor (bende şahit oldum birine) bulaşması tespit edilenleri sağlık bakanlığı hastanelere güven azalmasın diye açıklamıyor olabilirmi?
3. 2-3 ay evvel yine soru sordum sayfa adresinizi vermişsiniz oradan tartışalım demişsiniz. ama üye olmak biryana pc açıcak zamanım olmuyor karakter sorunu varsa hepsini silin beni detaylı bilgilendirin. tşk.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Rica etsem Gökyüzünün sayfasında devam etseniz.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...