Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

65 gösterim
S.a ali hocam nasılsınız bıraz yazmaya tabı halıyle sızıde rahatsız etmeye ara vermıstım kı sıze bır konu hakkında yıne rahatsız etmıs bulunuyorum. prostatıt ıltıhabın sabırla tedavı olunması gereken bır rahatsızlık oldugunu soylemıstınız.hocaya muayene oldum haluk hocaya kendısene gelmeden once konulan tanıyı ve kullandıgım ılacları soyledım o da bana şu ılgınc cumleyı sarfettı senın bu rahatsızlıkla(prosatıt ıltıhabı yanı) ılgılı bı hastalıgın yok ve sana verılen potant ılacının erkek hormonlarını guclendırıcı ılac oldugunu ve bununda senın rahatsızlıgınla bır ılgısı yok dedı kendısıne goreyse rahatsızlıgımın adı aşırı aktif mesaneymıs oyuzden spasmex 30mg adlı ılacı verdı ve onuda kullandım ancak halen gecmedı bugun yıne kendısıyle gorustum ıdrar,tam otamatık ıdrar ve aerob kulturu testlerını ıstedı sonra ona gore bı tedavı yontemı uygularız dedı
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Kerem kardeş. Çok uzun yazmışsınız.
Kurallar bölümünü okumanı tavsiye ederim. Bu nedenle yazını kısaltacağım.
Bu ilaç cinsel gücü artırıcı değil, bir antibiyotiktir. Kr. Prostatitlerde başarı ile kullanmaktayım. Ben teşhisimde iddialıyım. Ama bu ilaç size fayda vermemiş ona bir şey diyemem. İlaç seçerken meni kültürüne bakıp ilaç vermek en iyisi ama meni kültüründe çok defa mikrop üremediği için tecrübe ile en faydalı olabilecek ilaç seçilir ve verilir. Dediğim gibi prostat iltihabı uğraşı isteyen, sabır isteyen bir hastalıktır. Tek başına ilaç tedavisi de yetmez.
Ama potantın daha antibiyotik olduğunu bilmeyen bir hocaya ben ne diyeyim ki? Duymamışsa görmemişse tabii ki bilmeyebilir. Ama yanlış fikirler yürütmesi hoş bir şey değil. Ayrıca kendisinsin vermiş olduğu ilaç veya tedavi neden tesir göstermemiş? Neden idrar tahlili ve aneorob kültür istiyor? Demek ki kendiside kr prostatitten şüphelendi.
Ne diyeyim inşallah sizi tedavi eder.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...