Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

51 gösterim
merhaba hocam,2 yil önce sag testimden cok azicik bir agri vardi doktora gitim ultrason cekti sag testimde tümör oldugunu söyledi ve beni hastaneye sevk etti gitmedim cünkü ameliyat olmak istemiyorum ben seker hastasiyim yaralarim iyilesmez.2 senedir aynen eskisi gibidir hic bir fark yok araca ilerde ne olur dahami kötü olur en kötü ihtimal ne olur saga solami yayilir veya ilerde cocugum olurmu en kötü tehlike nelerdir?
ayrica israr meselesine gelince ben günde ortalama 25-30 defa idrara cikiyorum günde 3 litre su icersem ortalama 3 litre 25-30 defa idrara gitmekle gidiyor.ben cok idrara cikiyorum,bircok doktora gitim ilacima rastlanmadim ayrica taharet icin tuvalete gitigimde yikaniyorum bir kac metre yürüdügümde idrarimdan bir kac damla akinti oluyor yada otururken veya kalkarken idrarimdan bir kac damla akinti oluyor sürekli ic camasirimi degistirmek zorunda kaliyorum.düsününüzki bir abdest alirken bir sefer namaz kilincaya kadar 6-7 sefer abdestim bozuluoyr idrar yolundan bozuluyor tekrar elbiseleridegistirmem gerekiyor ve tekrar dan yeniden tahareten abdest almaya basliyorum.ben bircok doktora gitim hickimse derdimi anlamadi hic anlayan olmadi bu nedenle size basvuruyorum bu idrar icin bana yardimci olun günde 25-30 defa idrara cikmak normalmidir? idrardan damlalarin akitmasi normalmidir?ne yapmaliyim bu idrar akintilari nsil durur nasil normale döner bunun bir ilaci veya tedavi sekli yokmu? lütfen bana yardimci olmanizi rica olunur.saygilar
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Testis tümörleri önemlidir. Siz dikişlerden ve yara kapanmasından korkarken tümör vücuda yayılırsa istenmeyen etkilerin meydana gelmesine neden olacaksınız.
Hareketinizi çok mantıklı bulmadım.
Tümörün yanında idrar veya idrar tutamama, akıntı önemli değil.
Hemen doktorunuza gidin tümörü tedavi ettirin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...