Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

41 gösterim
hocam ben yaklaşık 2 yıldır kr prostatit hastasıyım.şikayetlerim soğuk havalarda artıyor.her şikayet artışında da moralmen bozukluklar yaşıyorum.fakat beni en çok huzursuz eden ve moralimi bozan konu bu hastalığın spermlerde bozulmaya sebep olması.doktorum hastalığın ilk zamanında benden sperm tahlili istemişti fakat ben olası bir kötü sonuçta yıkım yaşayacağım için buna cesaret edemedim yapıyorum.fakat her gün düşünmekten mutsuz bir insan oldum hocam.bekar bir erkeğim ve benimle evlenmek isteyen kızların hayatının karartırım korkusuyla istemeye istemeye uzaklaşıyorum onlardan.çok doluyum hocam biraz uzun oldu mesajım kusura bakmayın.sonuç olarak şunu öğrenmek istiyorum.kr prostatitin spermlere yaptığı şey tam olarak nedir?her kr prostatit hastasının spermlerinde bozulma olacak diye birşey var mı? hastalığın nüks ettiği dönemlerde mi bu sperm bozukluğu olur yoksa bir kere bozuldu mu hep öyle mi devam eder?evicop kullanmamın bana bir faydası var mı şuan?kr prostatit neticesinde spermi bozulan bir hastanın bundan sonra düzelme şansı veya çocuk sahibi olma şansı var mıdır?çok uzattığım için tekrar özür dilerim hocam.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş mesaj haydi uzun oldu diyelim ama arada bir satır başı yapsan enter tuşuna bassa hiç olmazsa okuması kolay olurdu. Uzun mesajları ben zaten kesiyorum.
Her neyse gelelim sorunuza; Anladığım kadarı ile siz sperm tahlili yaptırmamışsınız. Önce bir sperm tahlili yaptırın bakalım değerler bozulmuş mu bozulmamış mı?
Yoksa olmayan bir şey hakkında üzülmeniz fikir yürütmeniz doğru olmaz.
Her prostat iltihabı olanın sperm değerleri bozulmaz diyeyim ve en kısa zamanda tahlilinizi yapmanızı size tavsiye edeyim.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...