Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

44 gösterim
Merhabalar Ali hocam. Varikosel konusunda size çok soru sordum hiç sıkılmadan usanmadan sorularıma cevap verdiniz. Allah sizden razı olsun. Hocam size yine sorularım olucak.
1-sol testisimde hafif seyreden ağrım var.dolgunluk hissi aynı ameliyat öncesi gibi. bu durum zamanla geçermi yoksa bende kalıcı bir halmi alır.
2-kendimi zorlamadan cinsel perhizi yanlız başıma bozdum. sonra sol testisimde ağrım oldu yanma hissi gibi. ameliyat yerimde ağrım olmadı. bu yanma şeklindeki ağrı boşalma sonrası ameliyat yeni olduğum içinmi oldu. yoksa sürekli bu ağrım olurmu.
3-sss kısmında ameliyat sonrası damar düzeni bozulduğu için bir süre ağrı olablir demişsiniz. evet karnımın sol tarafında hafif dolgunluk hissi var.Bu sol testise ağrı şeklinde yansırmı.
4-Ameliyat öncesi kadar olmasada elime şişkin damarlar geliyor.varikoselim devammı ediyor diye endişeleniyorum.sss kısmında ele damar gelir demişsiniz. ele gelen damarlar şişkin şekildemi gelir.
Benim sorularımdaki maksadım ağrımın kalıcı olmasından korktuğumdur hocam. urotürk dergisinde okuduğum bir makele var. ağrı şikayeti ile ameliyat edilen hastların ameliyat sonrası 3.ayda hastalara ağrı analizi yapılmış.%85de ağrılar tamemen geçmiş.%10 nunda baya hafiflemiş%5inde aynen kalmış buna katılıyormusunuz. Bukadar beklenmelimi yoksa ağrı geçecek olsa şimdiye kadar geçermiydi.
Teşekkür ederim. daha öncekine benzer sorularım var.Lütfen cevaplayın hocam sağolun.Allah bütün hastalara acil şifalar versin.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu ağrı zamanla geçecektir.
2- Sürekli ağrı olmaz.
3- Yansır.
4- Damarlar şişkin veya sönük olarak gelir. Ama ameliyat öncesi kadar şişkin değildir.
Güzel kardeş ilmi bir yazıyı ilmi bir kitaptan okuyorsunuz benim katılıp katılmama önemli mi?
Adam araştırmış verileri yayınlamış.
Benim gibi garip bir doktor mu katılmayacak.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...