Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

30 gösterim
Hocam bende uzun yıllardır sol varikoselim vardı. sperm değerlerim iyi değerdeydi fakat sol testisde ufalma vardı. siz testisde ufalma varsa ameliyat olmalısınız demiştiniz bende dahada geç kalmadan üniv.hast. bir prof hocamıza mikrocerrahi olarak bundan 12 gün önce ameliyatımı oldum.(Hatırlatma amaçlı yazdım bunları hocam)
1-Ameliyatdan sonra damarlarım çok şişkindi sizde bu durum zamanla düzelir dediniz. dediğiniz gibi damarlardaki şişlik çok şükür hissedilir düzeyde azaldı. fakat özellikle ayaktayken eskisine nazaran sertleşmiş şekilde elime damarlar geliyor. bu durum zamanla geçermi.(12.gün bu gün)
2-Ağrılarınız zamanla hafifler dediniz. Çok şükür ağrılarımda hafifledi.ameliyat öncesi ağrım yok denecek kadar azdı. ama hala hafif seyreden ağrılarım var. bu ağrılarım zamanla tamamen geçermi.
3-işyerimde bu ameliyatı olan arkadaşlar var. onların kesik yeri baya üste benim ise çok aşağıda kasık seviyesinde.neden benimki bu kadar aşşağıda.bazı sitelerde aşağı kısımdan kesilirse daha çok damar görülür ve bağlanır diyor. bu doğrumu.
4-ameliyat sonrası testisde küçülmeler olur demişsiniz bazı cevaplarda. benimkinde zaten ufalma vardı. bu ufalma durumu.yada testisin varikosel düzeldiği için büyüme ihtimali varmı.
5-elimle baktığım zaman varikoselim devam ediyor sanıyorum ve çok korkuyorum. sizce devam ediyormudur. bu psikolojikmi yoksa
6-kesinlikle ağır kaldırmıyorum. ama kendimi zorlamdan arada kendi kendime boşalıyorum. bunun bir zararı olurmu.
varikoselim için 4-5 doktora gitmiştim. hiç biri olma demişti. testisde ufalma olduğu halde. Allah razı olsunki siz beni yönlendirdiniz. bende bir hocaya gözüktüm ve sizin dediğiniz gibi ameliyat olmalısın dedi. ve amelilyatı yaptı.Beni yönlendirdiğiniz için Allah sizden razı olsun hocam.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Zamanla geçer.
2- Zaten ağrılar geçmeye başlamış.
3- Her ameliyatın metodu daha doğrusu uygulayan doktor farklı yapabilir. Bu durum normaldir.
4- Ameliyattan sonra maalesef küçülen testis büyümüyor.
5- kesin olarak evham ediyorsunuz.
6- Zararı olmaz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...