Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

45 gösterim
slm. Doktor bey sorunumu dile getirimeden önce özellikle yaşımdan, başımdan ve sizden çok çok utandığımı söylemek istiyorum. Ben 13-14 yaşımdan beri mastürbasyon yapıyorum. son 3-4 yıldır aşırı sık yapıyorum. 20yaşıma kadar bırakmak için bi çaba sarfetmedim. ama artık yaşımdan utanır kendimden utanır oldum. Bu illetten kurtulmak için bir çok yolu denedim. (gerek psikolojik, gerek dini yollar, oruç tutmak, namaz kılmak vs.. ama olmadı :( psikolojim bozuldu. Boş zamanlarımı daha iyi şeyler için harcadım ama nafile.
Psikolojiye görünmeyi düşündüm ama sorunumu yüzyüze anlatmaktan çok utanıyorum her insan utanır ama ben diğer insanlara göre aşırı çekingen, utangaç biriyim. ancak yazı ile derdimi anlatma yoluna gittim. her saniye her dakika en sevdiğim en çok değer verdiğim kız arkaşlarım hakkında bile kötü şeyler düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. bunu yaptığım için yaşımdan çok utanıyorum. 2 gün yapmadan dursam 3.gün 2-3 sefer birden yapıyorum. müptelası olduğumu biliyorum ileride de evlilikte de İLGİNİZ İÇİN VE YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DOKTOR BEY. KOLAY GELSİN SAYGILARIMLA
Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
Güzel kardeş, sorunun psikolojik. Burada benim yazacağın 2 cümle ile bu durumundan kurtulmanız mümkün değil.
Masturbasyonun bir ihtiyaç olduğunu haftada bir veya 2 defa yapmanın zararlı değil faydalı olacağını düşünürseniz belki kendinize yardım etmiş olacaksınız.
Ama bunu yapamıyorum derseniz bir psikiyatri uzmanından yardım almalısınız.
Bunda utanacak sıkılacak bir şey yoktur.
Doktorlar bunun için vardır ve yardım etmeye hazırdırlar. Yeter ki siz tedavi olmayı isteyin. Ama tedavi olmak istemezseniz size ne doktor ne din yardım edebilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...