Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

57 gösterim
Hocam bundan 110 ve 35 gün önce iki farklı bayanla cinsel ilişkim oldu.İkinci ilişkimden 26 gün sonra hiv testi yaptırdım çünkü bende bazı endişe uyandıracak şeyler çıktı.
1-İkinci olaydan 4 gün sonra hafif bir ateşim çıktı ama ben nedenini anlayamadım çünkü birşeyim yoktu ve 2 gün sürdü ardından geçti.Ancak 1 hafta sonra ateşim daha da yükseldi doktora gittim boğaz enfeksiyonu (akut farenjit) geçirdiğimi söyledi.Koltuk altımdaki bir iki kas da şişmişti lenf bezlerimde şişiklik olmadığını söyledi doktor.Durumu anlattığımda hiv,idrar ve akciğer röntgeni istedi ve temiz çıktı.8 tane multisef 750 mg. lık iğne verdi sabah akşam.Ateşim geçti fakat farenjit sürüyor.Meiact 200mg lık antibiyortik kullanıyorum ancak hala farenjit devam ediyor ateşim yok.
2-Genital bölgemde yara yok.İdrarda da yanma hissi yok.İshal de olmadı.Ancak tansiyonum sürekli düşük ve bu yüzden hafif bir şekilde başım dönüyor.Bacak ve kollarımda da halsizlik mevcut.
3-Bugün sol kasığımda kısa süreli bir ağrı oldu çok düşüktü ama şimdi geçti gibi.Ara ara da öksürüğüm var.
4-Her iki ilişiki sırasında da kondom kullandım ancak ikinci olayımda bayanın cinsel organına dokunmuştum.Dudağından da birkaç defa öptüm.Hiçbir şekilde kan görmedim.İlişkiden sonra elimi ve yüzümü sabunlu suyla yıkadım ancak sabun çok köpürmedi.
Hocam internette farklı farklı şeyler yazıyor ve kafam çok karışık ruhen çökmüş durumdayım.Yaşadıklarımı aynen anlattım hocam.Bu anlattıklarım hiv belirtisi midir ve hiv kapmış olma olasılığım nedir?Bir uzman olarak bu virüsün belirtileri nelerdir?Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
HIV testi negatif çıkmışsa korkacak bir şey yoktur.
Diğer evhamla karışık şikayetleriniz için Gökyüzünün sayfasını ziyaret edin.

Adresi: http://hivaids.yetkinforum.com

Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...