Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

41 gösterim
Hocam öncelikle böyle bir hizmet sunduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Hocam 5 yıla yakın bir süredir özellikle karnımın sağ alt kısmında olmak üzere, karnımın alt kısmında, testislerimde (özellikle sağ testisimde) ve kasıklarımda ağrılarım var.
Bu ağrıların yanında penisimde yanma ve özellikle büyük abdeste çıktıktan sonra penisimden beyaz şeffaf bir sıvı gelmekte.
Hocam bu nedenle belki 10 defa üroloji uzmanlarına göründüm, kasık fıtığı şüphesiyle genel cerrahiye gözüktüm, dahiliyeye gözüktüm vs.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda kronik prostatit teşhisi kondu ve antibiyotik tedavisi aldım.
Ama hocam özellikle bahar dönemlerinde olmak üzere her zaman bu rahatsızlıkları yaşamaktan artık psikolojim bozuldu. Hocam rahatsızlıklarımı artık belli bir noktadan sonra kabullenmeye başladım ama hocam bu rahatsızlığın kısırlığa sebebiyet vermesinden çok korkuyorum ve özelliklede bu ihtimal beni çok etkiliyor. (Özellikle de internetten bazı hocalarımzın kısırlık yapabileceğini söylemesinden dolayı...)
Hocam ne yapmamı önerirsiniz? Hafta sonu tekrar doktora gidip gerekli tetkikleri yaptırıp, doktorumun uygulayacağı tedaviye başlamayı düşünüyorum. Ama hocam her sene en az iki defa doktora gözüküyor, antibiyotik kullanmaya başlıyor ve tekrar rahatsızlanıyorum. Hocam her an iternetten bu rahatsızlığı araştırıyor ve bi rahatlatıcı yol bulabilirmiyim diye çabalıyorum.
Hocam çözüm tekrar doktora gitmek mi? Yoksa sizinde belirttiğiniz gibi soğuğa vs. dikkat ederek yaşamak mı?
Hocam bu rahatsızlıkla ilgili olarak uzun vadeli ne yapmam gerektiği noktasında önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikayetler prostatitte olur. En iyisi bir doktora gidip onun tedaisine sabırla, gayretle devam etmek. Öyle hemen gececek bir hastalık değil.
Ayrıca Bu web sitesinin sol menüsündeki Sık Sorulan Sorular ve Prostat Hastalıklar bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Buradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...