Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

67 gösterim
İyi Akşamlar Hocam, kolay gelsin. Birkaç gün önce gebelikle ilgili soruma cevap vermiştiniz, teşekkür ediyorum, ancak kız arkadaşım çok rahatsız ve hamile olacağını zannediyor. Sizinde ifade ettiğiniz şeyleri söylememe rağmen hala ısrar ediyor, internette de doğru yanlış bir çok şey okumuş ve kafası karışmış! Tekrar bir kaç soruma cevap verme lütfünda bulunursanız çok müteşekkir olacağım; Vajina içine birkaç damlalık boşalma ile hamile kalma olasılığı yüzde kaçtır? Boşalma sayısı arttıkça sperm kalitesi, miktarı düşer mi? Ovalüsyon testleri ne kadar doğru sonuç verir ve kaç gün sonra yapılmalıdır? Kesin olarak hamile kalınıp kalınılmadığı nasıl, ne kadar zaman zarfında anlaşılır? Tekrar kolay gelsin, cevabınızı bekliyorum.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Vajina içine 1-2 damla boşalma ile ne hamile kalmanın ne kadar yüzdesini nereden bilelim. Böyle bir ilmi çalışma yapılmış mı bilemeyeceğim.
Sizin durumunuzu anlıyorum kız arkadaşınızın zorlaması ile strestesiniz.
Biraz sakin olup mantıklı düşünmeyi deneyiniz.
Bu olayın ne zaman geçtiğini bilemiyorum. 8-9 gün geçtiyse hamilelik testi yaptırabilirsiniz. Yoksa sizin içiniz rahat etmeyecek.
Boşalma sayısı artıkça tabii ki sperm kalitesi de düşer.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...