Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

47 gösterim
dokror bey ben revir.com da soru yazmistm.almanyada yasiyorum.2 yillik evliym.gecenyil böbrekleriklerimin iltihab yaptigini atesli bir sekilde acil hastanede 10 gün yatana kadar hicbir doktor anlaymadi yazmistim.geceleri uyku uyuyamiyordm ve simdi tekrarladi.ama agar degil.bazen nefes alip verdigim zamangöbegimin alt tarafindan sag tarafima dogru belime vuran bir agri oluyo ve esimle beraber olurken kasiklarim cok kötü agriyo.annem sürekli ihmal etme ilerde böbreklerin calisamaz hale gelir diyo.annemin bir arkadasi öyle olmus iki senede ölmüs.doktora gittim ama randevu verio burdaki doktorlar randevu usulu caliso.randevumda 6.ayin 16si yani bir ay var.neolur bir akil verin sizce problemim rahimlerimdenmi yoksa böbreklerimdenmi kadin doktoru biseyin yok dio ama sedece muayne,hicbitahlil yapmadi.doktorlara ne demeliyim.genc oldugum icin önemsemiyorlar.
ikinci sorumda esimle cocugumuz olmuyo.varikosel vardi 5 ay önce ameliyat oldu ameiyattan önce bir milyon sperm varken simdi 7 milyon ve zamanla artacakmis.esimin doktoru bekleyin diyo.bu sperm sayisi yeterlimi hamilelik icin?tüp bebek yaptirsak erkenmi?burdaki doktorlarin calisma sistemi cok farkli dikkat ettim hastaneye acil yatana kadar dogru dürüst ilac bile vermiyolar.tüp bebek icin 5 sene beklememiz lazimmis sizce beklemeliymiyiz?
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
Bu şikâyetleriniz böbrekten gelem ihtimali fazla. Sizde cevap yazmıştım. Böbreği incelmek lazım. En azından bir ultrason çekilirse teşhis için faydası olur.
7 milyonluk sayı gebelik için yeterli değildir. Bu sayıyı artırmak için ilaç kullanılabilir. 5 sene neden bekleyeceksiniz ki. Tüp bebek niyetiniz varsa bir an önce yaptırın. Almanya'daki protokolü bilmiyorum. Size neden 5 sene beklemeniz gerektiğini söylediklerini de anlayamadım.
Türklerin nüfusunun artmasını mı istemiyorlar.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...