Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

51 gösterim
Hocam bir süredir sayfayi duzenli takip edemedigim icin sizden ve arkadaslardan özur diliyor ve yardimci olur dusuncesi ile elimden geldigince arkadaslara yanit vermeye calisiyorum.

Mehmet arkadasimiz riskli davranisindan uc gun sonra test oldugu icin bu test hic bir anlam ifade etmez. hiv tanisinda 21 ile 28 gun araliginda p 24 antijen testi uc ay sonunda ise hiv 1/2 antikor testi yapilmasi önerilir. antijen testleri buyuk bir oranda dogru sonuc versede uc ay sonunda mutlaka antikor testlerinin yapilmasi gerekir.
Ali arkadasimizin sorusuna yanit veremiyorum ama sitemleri oldukca uzucu. en azindan sayfayi ziyaret edip diger arkadaslarin hikayelerini bile okumus olsa idi gercekten faydasini görebilirdi.
Mechul sanik arkadasim hiv ile ilgili olarak matematiksel hesaplar yapmak oldukca yanlistir. türkiyede bin civarinda hiv pozitif var bulundugum sehirde benim hiv ile temas etmem mumkun degil demek yanlistir. turkiyede 4 bin civarinda kayitli hiv pozitif tahmini olarakta 30 binin üzerinde henuz test olmamis hiv ile enfekte oldugundan habersiz kisi mevcut. ayrica bilmeni isterimki hiv pozitif bireyler gerek bu konuda aldiklari egitimden, gerekse ikinci kez virüs ile temas ettiklerinde tedavilerinin imkansizlasma riskinden dolayi bu konuda daha dikkatli davranmaktadirlar. ama hiv ile enfekte oldugundan habersiz kisiler ayni riskli davranislarina devam ettikleri icin virüsün yayilimi daha cok olabilmektedir. ayrica testler haftalik degil aylik yapilmaktadir ve hiv in pencere dönemi oldugu icin resmi yerde calisan kisilerden hiv ile enfekte olamayacaginiz dusunceside yanlistir. bunlari elbette sizlerii korkutmak yada moralinizi bozmak icin yazmiyorum ama bu konuda dogrulari bilmemiz gerektigini dusunmekteyim. saglik ve esenlik dileklerimle. www.hivaids.yetkinforum.com

Dr. Ali HATAY CEVAP:
imageÖncelikle Geçmiş olsun;
Teşekkürler Gökyüzü.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...