Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

50 gösterim
Ali hocam iyi pazarlar.Benim sorum varikosel üzerine.
hocam benim sol tarafımda varikoselim vardı sperm değerlerim mormaldi fakat sol testisde küçülme olduğu için hocamız ameliyat önerdi ve yaklaşık 3.5 ay önce sol taraflı mikrocerrahi varikosel ameliyatı oldum. sitenizi varikosel üzerine takip ettim. fakat yanıt alamadığım sorular var cevaplarsanız sevinirim.
1-Ameliyatdan sonra torba kendini toparladı gibi. fakat gün içerisinde biraz ayakta durduğum zaman elime şişkin kümeleşmiş kocaman damarlar geliyor. uzandığım zaman kayboluyor. bu şişen damarlar testis boyu kadar kümeleşiyor desem yeridir.Bu bulgular nüks ihtimalini akla getirirmi. normal zamanda bu damarlada çok şişlik olmuyor.
2-Ağrım yok denecek kadar az. kendime dikkat ettim bu damarlar şişkinleşince hafif ağrım oluyor. varikosel ameliyatı olmadan önceki zaman gibi.bu nüks ettiğini gösterirmi.
3-şu aşamada spor yapmam bana zarar verirmi.
4-amliyat raprounda 5 tane ven bağlandı diyor.burda nüks oluşturacak damar kaldımı diyorum.
özet olarak hocam biraz dağıttım konuyu.3.5 ay geçti ve normal zamanda ele fazla gelmeyen damarlar ayakta durduğum zaman kümeleşmiş yumak yumak şekilde elime geliyor. bu sıradada hafif ağrı başlıyor. bu anlattıklarım nüksü gösteriyor. doktor 6 aydan önce gelme demişti. ne yapabilirim. testisimin daha fazla zarar görmesini istemiyorum.lütfen bir yol gösterin saygılar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image
Öncelikle Geçmiş olsun;
1- Bu şişlik nüksü göstermez. Sol menü SSS ı okumamışsınız.
2- Ağrı şişlik nüksü gösterrnez. Bu kadar kısa zamanda nükste olmaz. Nüks teşhisi şişlik veya ağrı ile değil ultrasonla konulur.
3- Yapacağınız spora göre değişir. Ama kendinizi kollamalısınız.
4- Siz nükse kafayı takmışsınız.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...