Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

35 gösterim
yasanan riskli davranislarin neticesinde kisilerin gerek hiv gerekse diger cinsel yolla bulasan hastaliklar ile enfekte olmasi söz konusu olabilmektedir. bu tür davaranislarda bulunun pek cok arkadasimiz sadece hiv e odaklanarak hiv e nazaran cok daha yaygin olan vede cok daha kolay bulasan pek cok hastaligi gözardi etmektedirler. henuz riskli davranisinizin uzerinden 4 gun gectigini hesaba katarsak 21 ile 28 gun araliginda hiv icin p 24 antijen yada kombine bir test olabilirsiniz. burdan cikacak sonuc cok büyük bir ihtimal ile degismeyecektir ancak 90 gun sonunda anti hiv testi olmaniz gereklidir. bu testen cikan sonucun degismesi söz konusu degildir. eger iliskinizde dogru bir sekilde korunduysaniz hiv ile enfekte olmaniz söz konusu degildir ancak diger hastaliklar icin ayni seyi söyleyemeyiz. bu yolla klamidya, bel soguklugu, hsv, hpv gibi bakterilerin yada viruslerin neden oldugu pek cok hastaliklar bulasabilecegi gibi hepatitlerinde bulasmasi mumkundur. kendinizi risk altinda hissediyorsaniz bir enfeksiyon uzmanina basvurmanizi öneriyorum.
www.hivaids.yetkinforum.com

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...