Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

93 gösterim
Penisten gelen, iç çamaşırında sarı-yeşil renk bırakan, akıntı problemi ile doktora gittim. Yapılan testler sonucunda doktor, kan,idrar, üretral akıntı testlerinin normal olduğunu, gonore görülmediğini ve "non-gonokoksik üretrit" olduğumu söyledi. İlk başta ilaçta yazmak istemedi, bol su içmemi söyledi, kendi kendine geçeceğini söyledi. Ancak bu sorunun uzun süredir devam ettiğini söylediğimde ve ısrar ettiğimde tetradox ve azitromisin yazdı. Bunları kullanır kullanmaz akıntı kesildi, bende doktorunda vermiş olduğu izlenimden olsa gerek tetradoxu düzensiz almaya başladım. 10 gün sonra akıntı yenilendi, tekrar başka doktora gittiğimde bunun çok önemli olduğunu, kalıcı hasarlar bırakabileceğini ve kesinlikle ihmal etmememi söyledi ve aynı doktora sevk etti! :/ Bende aynı doktora gitmektense aynı ilaçları tekrardan alıp düzenli kullandım. Ancak ilaçlar bitince aynı sorun yinelendi. (sanırım tetradoks un bir etkisi yok, etken olan azitromisin) Şikayetim zaman zaman geçer gibi olsada tekrar ediyor (çok fazla bir akıntı yok, günde 1-2 damla kdar) . Bu sorun başlayalı toplamda 6 ay oldu ve başka birine bulaştırmaktan da çok korkuyorum. Ancak sağlık sisteminin getirdiği mecburiyetten gideceğim aynı doktorada güvenim yok açıkcası. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;

Çok uzun ve tek düze yazmışsınız.
Kuralları okuyun ve tatbik edin.

Okuyabildiğim kadarı ile nongonakoksik üretrit olma ihtimali fazla.
İlaçları kullanıp doktorunuza kontrole gidin.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...