Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

62 gösterim
Sayın hocam, bundan 5 ay kadar önce 20 yaşındaki erkek kardeşime prostatit teşhisi kondu ve ağır sayılabilecek bir antibiyotik tedavi sürecinden sonra (Günde 2 adet 750 mg Roxin x 6 hafta) tam iyileşti derken tedavisinin son haftasında önce testislerinde ardından da bütün bedeninde nedeni hala belirlenemeyen kızarıklıklar, buna bağlı olarak kaşıntılar, kabarıklıklar ortaya çıktı. Bu durum üroloji bölümü doktoru tarafından da bilinmesine rağmen tedaviye devam edildi.
Çok şükür prostatitten kurtuldu derken yeni ürtiker denilen bir hastalıkla mücadele etmeye başladı. Gittiğimiz 2 farklı dermatoloji bölümü doktorunun yazmış olduğu çeşitli antihistaminik ilaçları (Lordes) ve de çeşitli kremleri (Advantan, Nerisona, Kalmosan) kullandığı vakit kaşıntıları, kızarıkları ve kabarıklıkları geçiyor. Fakat antihistaminik ilaçları bırakmasından 1 hafta kadar sonra tekrardan aynı semptomu göstermeye başlıyor. Vücudunun göğüs, bacak, kol, sırt , boyun bölgesinde daha çok olmak üzere aniden kaşınan bölgeleri kaşıması neticesinde kabarıyor, kızarıyor.
Antibiyotik kullanımı bir yandan tedavi ederken bir yandan da başka problemler ortaya çıkartıyor ne yazık ki. Kardeşim neredeyse 3 aydır eve hapis olmuş, yaşama küsmüş durumda. Hele ki antihistaminik ilaçları kullandığı günler bütün gün uyur gezer bir şekilde evde yatıyor.
Prostatit tedavisi sırasında kullanılan ilacın neden olduğunu düşündüğümüz bu yan etkiden ötürü ortaya çıkan rahatsızlıkla mücadele etmemiz için siz ne yaptırmamızı, teşhis ve tedavi için nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz? Kesin bir teşhis ve de tedavisi yok mu? Kardeşim hayatı boyunca antihistaminik ilaçlar kullanarak yaşamak zorunda mı?
Cevabınız ve de yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...