Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

37 gösterim
Merhaba,
Son 1,5 yıldır hanımımla yaşadığımız cinsel birliktelik sonrası; eğer vajinal bölgesi spermimle temas etmiş ise, kendisinde; (3-4 saaten önce iyileşmeyen) vajinal bölgesinde aşırı yanma, şişme ve kaşıntı gözükmektedir.
Öncelikle bu sorunun hanımıma ait olduğunu düşündük ancak ne zamanki başka bir bayanla birlikte oldum ve aynı belirtileri sözkonusu bayan da yaşadı, hemen bir meslektaşınıza gitme ihtiyacı hissettim.
Testislerimde, penis başı iç ve dış bölgesinde elle ve gözle muayene sonrası bana "Tet...ox" reçete etti. Ancak kullanım sonrası dirsek içlerimde kabartılar görüldüğünden tekrar reçete etmedi.
Sözkonusu ilaç sonrası hanımımdaki belirtilerin devam etmesi neticesinde; azitromisin etken maddeli "zit...ax" antibiyotiği ilişki sonrası iki doz kullanmamı tavsiye etti. Bu arada bende; makatta yoğunluk ve sol kasıktan başlayarak sol bacak kaslarımda düzensiz kasılmalar haricinde bir şikayet görülmemekte. (akıntı, iççamaşırda leke, idrarda yanma veya zorlanma vs. yok)
Hanımım da muayene için doktora gittiğinde vücudunda bir anormallik tespit edilmedi (tahliller vb)ancak doktorunun tavsiyesine uyarak o da benimle birlikte ilişki sonrasında azitromisin sınıfındaki ilaçtan iki doz almaktadır.
Bunlarla birlikte; 3 yıldır haşimato hipotiroidi hastasıyım ve doktor kontrolünde her gün sentetik hormon takviyesi alıyorum (eu...x) Ek olarak 2012 başında başlangıç seviyesinde reflü teşhisi konulmuş ve tedavi olana dek "pa.tp..s" kullandım.
Reflüde ilaçla tedavi sırasında uyarıları dikkate alarak perhiz yapmıştım ancak tedavi sonrası gazlı içecek tüketmemek dışında pek uyduğum söylenemez.Ancak bu konuda herhangi bir şikayet hissetmiyorum.
Halihazırda 176 cm boyunda 77 kg ağırlındayım. Sigara tüketimim günde 1-2, alkol ise iki-üç haftada bir şeklindedir.
İyi şartlarda yaşıyorum, ortalamanın üzerinde kazanca sahibim.Stresli ve kaygılı bir yapım var.Hanımımı eskisi kadar olmasa da yakmaya devam ediyorum.
Tavsiyelerinizi rica ederim.
Saygılarımla

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...