merhabalar. sık idrara çıkma problemim var. bunun için ultrason, idrar ve kan tetkikleri yaptırdım.
herhangi bir sıkıntı görünmüyor, yalnız idrar dansitesi 1003 çıkıyor, bu normal değerlerden düşük. bu tek başına bir anlam ifade eder mi ? mikroprotein ve kreatinin oranları normal. idrarda kan v.b. görülmedi.
son günlerde idrarımın rengi açıldı, şeffaf bir hal aldı, günde 2 lt kadar su tüketiyorum. bu böbreklerin daha az çalıştığı, işlev kaybına uğradığı anlamına gelir mi ? Ne yapmamı tavsiye edersiniz, teşekkür ederim.
cevabınız için teşekkür ederim, saygılar.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
Öncelikle Geçmiş olsun;
İdrara sık çıkmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma, sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yapılmalıdır. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur. Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır. Taş, kum, kistte sık idrara çıkmaya neden olur. Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Günde 2 lt idrar içiyorsanız bu iyidir. Bir şeyin göstergesi değildir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim. |