Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

57 gösterim
Hocam benim 3 4 yıl once sık tuvalete gitmeye basladim tabi su icersem onun haricinde yanma idrar yapamama falan yok.lise 3 teydim ve 2 tenefus arka arka gittigim oluyodu ve baya yapiyodum ve boyle devam ediyodu.2 sene sonra bu seferde idrar yaptiktan sonra egilirken otururken falan damlama olmaya basladi bazen idrarim bittikten sonrada yine ikindikca gelemeye devam ediyo bazende buyuk abdestimi yaparken fazla ikinmam gerekiyo bu yuzden fissur oldum.gecen yaz dr a gittim usg tahlilden bisi cikmadi asiri aktif mesane dedi kaslarim kasiliyomuymus ne " ve bana vesicare verdi 4 ay kullandim ise yaramadi sonrada dr a gitmedim.Kabiz oldugumda veya buyuk abdestim varken damlama daha fazla.oluyo.Hocam bende galiba ibs belirtileride var cunku stresli olmassam bagirsaklarimda sikinti olmuyi sizce bu sorunum nedir ve.ne doktoruna gitmem lazim.
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
Çok uzun yazmışsınız.
Genel sık idrar sebepleri şunlardır
Idrara sık çıkma ve idrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma, sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yapılmalıdır. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. Iltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur. Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır. Taş, kum, böbrek kisti sık idrara çıkmaya neden olur. Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...